Νυμφομανία χαρακτηρίζεται η ψυχαναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά που οδηγεί τη γυναίκα σε επαναλαμβανόμενη και αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα, την οποία αδυνατεί να σταματήσει και να ελέγξει».

Είναι μια ψυχική και συναισθηματική διαταραχή και μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα συμπεριφοράς, προσωπικότητας ή άλλων ψυχικών παθήσεων. Η υγεία μιας νυμφομανής γυναίκας είναι επικίνδυνη γιατί διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από σεξουαλικές μεταδιδόμενες αρρώστιες.

Πώς θα καταλάβετε όμως και θα ξεχωρίσετε μια γυναίκα νυμφομανή; Υπάρχουν κάποια συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να παρατηρήσετε!

Τα κυριότερα συμπτώματα που συναντάμε είναι:

1. Σκέφτεται συνέχεια και αποκλειστικά το σεξ. Είναι έμμονη ιδέα γι’αυτήν και δεν χάνει ευκαιρεία να μιλά για το σεξ, να βλέπει εικόνες, πορνό, και να ασχολείται επίμονα με ότι σχετίζεται γύρω από το σεξ. Θέλει να γαμιέται συνέχεια και με όσους περισσότερους άνδρες γίνεται.

2. Δεν μπορεί να ελέγξει τις σεξουαλικές τις ορμές και παρατηρείται συχνά η τάση αν δεν βρίσκει ανδρικούς παρτενέρ να αυνανίζεται με ανεξέλεγκτο ρυθμό, ξανά και ξανά σε όποιο μέρος και να βρίσκεται, όπως παράδειγμα στην δουλειά της κάτω από το γραφείο. Η εμμονή και η ανάγκη αυτή είναι τόσο “αρρωστημένη” που την οδηγεί να παραμελεί άλλες υποχρεώσεις και δραστηριότητες που είναι αναγκαίες στην καθημερινή ζωή της.

3. Αλλάζει και μεταβάλλεται η προσωπικότητά της και θα παρατηρήσετε συχνές αλλαγές στη διάθεση και στη συμπεριφορά της. Μπορεί να εμφανίσει άγχος (ειδικά ώρες που θέλει αρρωστημένα να αυνανιστεί και για κάποιο λόγο εμποδίζεται), κατάθλιψη, συναισθήματα ντροπής και ενοχής, χαμηλή αυτοεκτίμηση.

4.Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνει αλκοολική και να κάνει και χρήση ακόμα απαγορευμένων ουσιών, ναρκωτικών και φαρμάκων.

5. Έχει στο ιστορικό της πολλές και επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες σχέσεις.

Πηγή:zarpanews.gr.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours