Κάθε παππούς δείχνει την αγάπη του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο παππούς Γιώργος έχει την πιο αφράτη αγκαλιά, διηγείται τις πιο ωραίες ιστορίες και έχει πάντοτε να πει κάτι καλό για όλους. Ο εγγονός του δε χάνει ευκαιρία να βρίσκεται κοντά του… Ώσπου μια μέρα του προτείνει να μετακομίσει στο σπίτι τους. Θα καταφέρει να τον πείσει ν’ αφήσει όλα όσα αγαπά, τη γειτονιά και τις συνήθειές του, για να μείνει μαζί τους;

Λίγα λόγια για τη Μάρω Θεοδωράκη

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας.

Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι σε δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις, συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως οι Π. Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α. Γύρα, Ν. Καραγέωργος, Κ. Φανουράκη, Στ. Γούτης κ.ά.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε πρώτη φoρά το 2008 με τον R. Crombie, κερδίζοντας και το Α΄ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου). Ακολούθησε η ταινία The Good soldier Sveik (animation, 2009), ενώ το 2017 προβλήθηκε η ταινία της Κλειούς Φανουράκη Ξα μου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, στην οποία η Μάρω Θεοδωράκη έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο ντοκιμαντέρ Το σκοτεινό τρυγόνι, σε σκηνοθεσία Μ. Δελιοτζάκη στην ΕΡΤ1.

Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαία τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ’ αγαπώ! (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018), Εγώ είμαι η φωνή μου (2019) και Το μικρό μου κουβαράκι (2019), Μπαμπά, σ’ αγαπώ! (2020).

Στοιχεία έκδοσης

Εκδόσεις: Μίνωας

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

ISBN:  978-618-02-1754-4

Σελίδες:  32

Ημ. Έκδοσης: Ιανουάριος 2021

Τιμή: 12,20€

Εξώφυλλο: σκληρό

Για παιδιά ηλικίας 3+

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours