Οι Εκδόσεις Διάπλαση προτείνουν για τους μικρούς αναγνώστες δυο πραγματικά ξεχωριστές κυκλοφορίες από τη Γαλλία

Οι Εκδόσεις διάπλαση συνεχίζουν να πρωτοστατούν στο παιδικό βιβλίο επιλέγοντας για τις κυκλοφορίες του τα καλύτερα βιβλία από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.

Για τη νέα σχολική χρονιά καλωσορίζουν τους μικρούς αναγνώστες και τους προτείνουν δυο πραγματικά ξεχωριστές κυκλοφορίες από τη Γαλλία. 

 

Η Πετρόσουπα για όλους ένα παραμύθι του Αλέν Σερζ Τζοτάπ σε εικονογράφηση της Ιρέν Σος.

Πρόκειται για μια ιστορία τοποθετημένη στην Αφρική, που δείχνει στους μικρούς μας φίλους τον τρόπο να μοιράζονται συναισθήματα με τους συνανθρώπους τους και να νιώθουν αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο.

 

Το Πώς να σώσετε μια τίγρη σε κείμενο και εικονογράφηση της Σαρλότ Λεμέρ.

Μία ιστορία για μια αναπάντεχη περιπέτεια στη ζούγκλα, που καταλήγει σε μια απρόσμενη φιλία.

Δύο βιβλία που ξεχώρισαν στη Διεθνή Έκθεση της Φραγκφούρτης και διακρίθηκαν στα Εξαιρετικά Εικονογραφημένα Παιδικά Βιβλία της χρονιάς.

 

Αλέν Σερζ Τζοτάπ

Πετρόσουπα για όλους

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ιρέν Σος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αλέξανδρος Πανούσης

Πετρόσουπα για όλους

Ένα εξωτικό παραμύθι που διαδραματίζεται στη μαύρη ήπειρο και μαθαίνει στους μικρούς μας φίλους τον τρόπο να μοιράζονται συναισθήματα, να ενώνουν τις δυνάμεις τους στις δύσκολες στιγμές νιώθοντας αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλο.

Έχει πέσει μεγάλη πείνα εδώ και εβδομάδες, κι ο Λουκ ο λαγός είναι νηστικός, θεονήστικος! Χτυπώντας την πρώτη πόρτα που βρίσκει μπροστά του, πέφτει πάνω στην Μπούκι την ύαινα. Ο παμπόνηρος Λουκ την πείθει να του δανείσει τη χύτρα της για να φτιάξει μια λαχταριστή πετρόσουπα…

Μια ιστορία πολύ δημοφιλής στα παιδιά όλου του κόσμου, που ο συγγραφέας Αλέν Σερζ Τζοτάπ τη σερβίρει με… αφρικανική γαρνιτούρα και η Ιρέν Σος την πασπαλίζει με υπέροχα χρώματα.

Σαρλότ Λεμέρ

Πώς να σώσετε μια τίγρη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σαρλότ Λεμέρ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αλέξανδρος Πανούσης

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ | CleverBooks

Μια συγκλονιστική ιστορία που διαδραματίζεται μέσα στην Αφρικανική ζούγκλα και ξεπροβάλλει μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές της… μια απρόσμενη φιλία.

Μια αναπάντεχη περιπέτεια γεμάτη δράση, που διδάσκει στους μικρούς μας αναγνώστες τη δύναμη της φιλίας. Όταν έχεις έναν καλό φίλο στο πλευρό σου γίνεται συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα σου.

Ο Γουίλιαμ χώνεται στη ζούγκλα με το μονοκιάλι του στο χέρι, σαν «πραγματικός εξερευνητής», ελπίζοντας να ανακαλύψει κάτι εκπληκτικό.

Πέφτει όμως πάνω σε μια τίγρη που απειλεί να τον καταβροχθίσει για να πάρει δύναμη και να ξεφύγει από τους κυνηγούς.

Ο Γουίλιαμ καταφέρνει να την πείσει ότι ζωντανός θα της φανεί πιο χρήσιμος. Κι εκεί που δεν το περιμένει, έρχεται η στιγμή που του δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξει…

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210-3808455, Fax: 210-3808445, e-mail: info@diaplasibooks

www.diaplasibooks.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours