Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στη φροντίδα των μαλλιών σας

Όλες οι γυναίκες, προκειμένου να διατηρήσουν τα μαλλιά τους υγιή και λαμπερά τα περιποιούνται πολύ συχνά. Αυτό βέβαια, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να τα λούζετε καθημερινά, για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Μην ξεχνάτε ότι αν λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από ό, τι χρειάζεται, τα απογυμνώνετε από τα φυσικά έλαια που τα διατηρούν υγιή, καθιστώντας έτσι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Μειώστε τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιείτε σαμπουάν σας σε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα και προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό ή υπερβολικά κρύο νερό.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας;

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε και πρέπει να αποφεύγετε:

Δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίηση. Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, προτιμήστε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν προκειμένου να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό λαμπερά.

Χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Οι υγρές τρίχες είναι πιο ευαίσθητες και εύθραυστες, οπότε το χτένισμα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Προσπαθήστε να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε για μπάνιο.

Δεν εφαρμόζετε σωστά το conditioner. Κατά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας μαλλιών, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να την τοποθετείτε στις ρίζες. Ξεκινήστε από τη μέση και συνεχίστε απλώνοντάς την προς τις άκρες.

Πιάνετε αλογοουρά τα μαλλιά σας αμέσως μετά το μπάνιο. Είναι σημαντικό να δώσετε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, εφαρμόζοντας κάποια κρέμα ή μάσκα μαλλιών προκειμένου να τα φροντίσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε μία χαλαρή πλεξούδα για να αποφύγετε την φθορά τους.

Κάνετε υπερβολική χρήση του ξηρού σαμπουάν. Μπορεί να είναι μία εύκολη και αποτελεσματική λύση αλλά αν το χρησιμοποιείτε συχνά θα φράξετε τα τριχοθυλάκιά σας, πράγμα που οδηγεί σε τριχόπτωση. Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση του σε μία φορά την εβδομάδα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours