Πινέλα μακιγιάζ: Ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Ναι, τα είχατε μαζί σας στις διακοπές ώστε να απλώσετε σωστά το bronzee, το highlighter και τις σκιές σας. Ήταν μέσα στη βαλίτσας σας και κάποια ίσως μέσα στο βραδινό σας clutch ή ακόμη και στην τσάντα της παραλίας. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία, σας είδαμε.

Αυτό σημαίνει πως κάποια πρέπει να τα αντικαταστήσετε και τα υπόλοιπα να τα καθαρίσετε καλά και σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

1ον: Ποτέ δε ρίχνετε νερό στο σημείο που ενώνει τη βάση με τις τριχούλες. Έχει χρησιμοποιηθεί κόλλα και το πιθανότερο είναι να φύγει από τη θέση του.

2ον: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ ώστε να απομακρύνετε ακόμη και το πιο μικρό υπόλειμμα προϊόντος μακιγιάζ από πάνω του. Αυτό πρέπει να κάνετε και στην περίπτωση που το πινέλο σας είναι νωπό μετά από τη χρήση του. Αποφύγετε να το τρίβετε με τα δάχτυλα προκειμένου να το καθαρίσετε από την πούδρα για παράδειγμα. Θα το καταστρέψετε.

3ον: Για να πλύνετε σωστά τα πινέλα σας θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ. Γεμίστε το με χλιαρό νερό, ρίξτε μικρή ποσότητα τζελ καθαρισμού και αφήστε τα για μία περίπου ώρα. Φροντίστε ώστε να είναι μέσα στο νερό μόνο το σημείο με τις τρίχες. Σας εξηγήσαμε ήδη το λόγο.

4ον: Αφού βγάλετε τα πινέλα από το νερό μην τα τρίψετε με πετσέτα. Απλώστε την σε μία επιφάνεια απλώστε τα το ένα δίπλα στο άλλο και σκεπάστε τα με αυτή ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Αν θέλετε τα χρησιμοποιήσετε άμεσα μπορείτε να τα στεγνώσετε με το σεσουάρ κάτι το οποίο εκτός από πρακτικό είναι και υγιεινό αφού ο αέρας απομακρύνει τα βακτήρια.

Πηγή:faysbook.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours