Ωστόσο οι ντομάτες μας χαλάνε σχετικά γρήγορα. Όμως υπάρχουν κόλπα για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα τους για περισσότερο καιρό!

Το μεγάλο μυστικό: Δεν πρέπει ποτέ να τις βάλουμε στο ψυγείο.

Οι ντομάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά, αλλοιώνεται η γεύση τους, «παγώνουν» και δημιουργούνται μικροκρύσταλλοι.

Η εξήγηση είναι απλή. Οι ντομάτες αγαπούν τη ζέστη, γι’ αυτό και μεγαλώνουν το καλοκαίρι.

Αν οι ντομάτες είναι άγουρες πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα πιάτο ή μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή μια πετσέτα. Δεν πρέπει να είναι η μια πάνω στην άλλη και πρέπει να έχουν κενό μεταξύ τους. Στη συνέχεια ακουμπήστε τες σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος για να ωριμάσουν.

Αν είναι ώριμες πρέπει να τοποθετηθούν επίσης στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού σε ένα μπολ πάνω σε χαρτί κουζίνας. Πρέπει να καταναλωθούν σε 2-4 ημέρες, διαφορετικά μπορείτε να τις τρίψετε και να χρησιμοποιήσετε τον χυμό τους.

Και στις δυο περιπτώσεις πρέπει είναι να τοποθετηθούν με κοτσάνι προς τα κάτω, καθώς έτσι σταματάει η είσοδος του αέρα και δεν αφήνει την υγρασία από το εσωτερικό τους να φύγει. Έτσι, παραμένουν ζουμερές.

Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και κρατήστε το νούμερο ένα λαχανικό του καλοκαιριού φρέσκο και νόστιμο και περισσότερο καιρό!

Πηγή : enimerotiko.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours