Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν στο μηδέν και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις μετακινήσεις, η προστασία από το κρύο, τη βροχή, το χιόνι και τους ανέμους προφανώς γίνεται η πρώτη προτεραιότητα αν πρέπει να ντυθούμε για να βγούμε από το σπίτι. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, θυσιάζοντας την επιθυμία για στιλ ή απλά παραβιάζοντας του κανόνες του.

Στο σήμερα, όμως, η μόδα έχει φροντίσει να παρέχει προτάσεις για τις extreme cold καταστάσεις οι οποίες αντιστέκονται στο άχαρο γούστο και προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις σε heavy duty πανωφόρια που όμως καθόλου δεν στερούνται σε αισθητική. Τα brands που εξειδικεύονται στην ένδυση για τις outdour activities και τον εξοπλισμό για σκι– όπως τα Canada Goose, Fusalp, The North Face, Woolrich, Patagonia, Camel Active κ.α.-  έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στις συλλογές τους τεχνολογία και design κάνοντας τις προτάσεις τους ελκυστικές ακόμα σε όσους δεν σκοπεύουν να τις αξιοποιήσουν για χειμερινές δραστηριότητες ή σπορ. Οι urban προτάσεις τους σε μπουφάν και παλτό έρχονται μαζί με το κατάλληλο μονωτικό υλικό στο εσωτερικό τους (με πιο δημοφιλή το “γέμισμα” από πούπουλα χήνας ή πάπιας- down jackets), τον κατάλληλο σχεδιασμό και εξωτερικά υφάσματα που είναι αντιανεμικά και αδιάβροχα.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει το πανωφόρι σας, είτε κοντό είτε μακρύ, που θα επιλέξετε για να φορέσετε όταν οι καιρικές συνθήκες αγριεύουν. Αφήστε στην άκρη τα μάλλινα παλτό και τα σακάκια σας, ή τα lightwear jackets, που μπορεί να εξασφαλίζουν ζέστη αλλά όχι επαρκή για να αντεπεξέλθει στις συνθήκες πολικού ύψους, ενώ ασφαλώς δεν είναι κατάλληλα για να σας κρατήσουν στεγνές από τη βροχή ή τη χιονοθύελλα. Τα γούνινα παλτό είναι, επίσης, μία κατηγορία που μπορεί να ανταποκριθεί καλά σε συνθήκες ακραίου κρύου, αρκεί να είναι αρκετά στιβαρά και να τα συνδυάσετε με τα υπόλοιπα για το κρύο αξεσουάρ:γάντια, καπέλα, κασκόλ. Ωστόσο, αρκετά από τα down coats ή jackets διαθέτουν γούνινη επένδυση για καλύτερο αποτέλεσμα.

Editor’s picks

 

 

Puffer coat με κουκούλα, Woolrich.

Parka μπουφάν με κουκούλα με faux γούνα The North Face, notos.gr

Καπιτονέ αδιάβροχο παλτό, Canada Goose.

Down jacket με κουκούλα, Moncler Grenoble.

Down coat με faux fur γιακά, Fusalp.

Down parka μπουφάν με κουκούλα, Patagonia.

Μακρύ puffer jacket, Rains.

Μακρύ καπιτονέ μπουφάν Camel Active, Clodist.gr

harpersbazaar.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours