Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας, public speaker, πρόεδρος και συν-ιδρυτής της SciCo έπειτα από την εκλογή του είναι και επίσημα ο πρώτος Έλληνας fellow του Ashoka. Του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Η εκλογή του, όπως και των υπόλοιπων fellows ανά τον κόσμο, επισφραγίζεται με την ετήσια Awards Ceremony, μια λαμπρή τελετή που φέτος λόγω των συνθηκών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Ιουλίου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος θα δώσει μια ομιλία με τίτλο “Why is science engagement so important?”, η οποία ουσιαστικά συμπυκνώνει το όραμα και τις δράσεις του: Να μεταδώσει την γνώση στο ευρύ κοινό και κυρίως στους νέους-ανεξαρτήτως φύλου, εκπαίδευσης, κοινωνικού πλαισίου, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση του επιστημονικού αναλφαβητισμού. Η διάδραση, δε, αλλά και οι δυναμική των social media αποτελούν σημαντικά εργαλεία στον δρόμο για την επίτευξη του σκοπού του.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση, για ένα φωτεινό μυαλό που έχει ως όραμα, όπως ο ίδιος δηλώνει: «να κάνουμε την Ελλάδα το κέντρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά κυρίως της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης».

Λίγα λόγια…

… για το Ashoka

Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka ιδρύθηκε το 1981 από τον Bill Drayton. Δραστηριοποιείται σε 88 χώρες και έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό του πάνω από 3.500 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Ashoka fellows), μεταξύ των οποίων και δύο κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus).
Το όραμα του οργανισμού είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να ενεργούν ως φορείς αλλαγής με μότο του “Everyone a changemaker”.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του: https://www.ashoka.org/en-gr

… για τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο
Science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Σπούδασε Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το Kings College London. Είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης SciCo, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό, ενώ έχει διεθνή δράση. Είναι, επίσης, ιδρυτής της εταιρίας Theta Communications, που εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, PatrasThessaly και Mediterranean Science Festivals, του Mind the Lab, του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος School Lab, του εκπαιδευτικού προγράμματος STEMpowering Youth,  και της ΜΚΟ Green Project.

Από το 2013 έως το 2017 ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Υπήρξε, ακόμη, κεντρικός παρουσιαστής του TEDxAthens (2011-2015) και του TEDxLimassol (2014, 2015). Το 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για το Climate Reality Project. Είναι ο πρώτος Έλληνας Fellow της Ashoka και το 2017 του απονεμήθηκε το British Council UK Alumni Social Impact Award. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες σε έξι Ηπείρους.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours