Οι πιο stylish χαρακτήρες στην πλατφόρμα του Netflix

Πρωταγωνίστριες, όπως η Carrie Bradshaw στο Sex and The City ή η Blair Waldorf και η Serena van der Woodsen στο Gossip Girl επηρέασαν έντονα το διεθνές κοινό. Με την έλευση του Netflix όμως στην καθημερινότητά μας, η μόδα μπήκε ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο και τις οθόνες μας, καθώς η δημοφιλής streaming πλατφόρμα φιλοξενεί ενδιαφέροντα προγράμματα που αναδεικνύουν νέες τάσεις. Από το ανεπιτήδευτα κομψό στυλ της  Alexa Chung στο reality show “Next in Fashion μέχρι τα εμβληματικά ταγιέρ της Clare Wood  στη σειρά “Hollywood” και τα λαμπερά  voguing κοστούμια της  Angel στο “Pose” -ύστερα από πολύωρο bingewatching- ακολουθούν οι γυναίκες της “μικρής οθόνης” που επηρεάζουν το στυλ εκατοντάδων άλλων σε όλο τον κόσμο

Sophia Marlowe  - Girlboss

Sophia Marlowe – Girlboss

Πριν ακόμα γίνει η δημιουργός του Nasty Gal, η Sophia Marlowe (Britt Robertson) ήξερε καλά τι σημαίνει στυλ. Ως γνήσιο” Girlboss” εντοπίζει vintage θησαυρούς, τους οποίους συνδυάζει με σύχγρονα κομμάτια και φυσικά ξεχωρίζει. 

Clare Wood - Hollywood

Clare Wood – Hollywood

H γκαρνταρόμπα της Clare Wood (Samara Weaving) στη σειρά “Hollywood” αντλεί έμπνευση από κλασικά style icons του 1940, όπως η Veronica Lake, η Ava Gardner και η Marilyn Monroe. Η θηλυκότητα πρωταγωνιστεί σε κάθε της look με σιλουέτες που τονίζουν τη μέση,  co-ords, γούνινα πανωφόρια και παντελόνια που σπάνια συναντούσε κανείς στις γυναίκες εκείνης της εποχής.

Georgina Hobart - The Politician

Georgina Hobart – The Politician

Προσπαθώντας να δείξει τη δύναμή της μέσα από τις στιλιστικές της επιλογές, η Georgina Hobart (Gwyneth Paltrow) αποτελεί ένα style icon με αξιοζήλευτη γκαρνταρόμπα: it bags, pussy-bow μπλούζες, καμπαρντίνες, πουκαμίσες από διαφάνεια, θηλυκά φορέμαρα και preppy chic ύφος που δύσκολα μπορεί να αντιγράψει κανείς.

Alexa Chung - Next in Fashion

Alexa Chung – Next in Fashion

Στο Next in Fashion, η παρουσιάστρια Alexa Chung μοιάζει απίστευτα cool γιατί είναι ο εαυτός της. Αποπνέοντας τη γνωστή “χαλαρή” της αύρα και νεανική φρεασκάδα, συνδυάζει τις μεγαλύτερες τάσεις με τα αγαπημένα της διαχρονικά κομμάτια, διδάσκοντας στις γυναίκες να νιώθουν άνετα με το στιλ τους.

Angel - Pose

Angel – Pose

Οι ενδυματολόγοι της σειράς Pose, Lou Eyrich και Analucia McGorty, κατάφεραν να αντιπροσωπεύσουν τρεις διαφορετικούς κόσμους στο στυλ της Angel (Indya Moore): της ballroom σκηνής, της φτωχικής πραγματικότητας και του it model που της αλλάζει ζωή και κοινωνική τάξη. Τα ρούχα προσδίδουν λάμψη στην ηρωίδα και ενισχύουν το attitude της – μια στυλιστική εξέλιξη που τρέχει παράλληλα με κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή (εξάπλωση του AIDS και κρίση της LGBT κοινότητας).

Villaneve - Killing Eve

Villaneve – Killing Eve

Το έντονο ροζ φόρεμα από τούλι Molly Goddard της Villanelle (Jodie Comer) στο Killing Eve αύξησε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις του κατά 1060%, ύστερα από την προβολή του στο επεισόδιο της σειράς. Η  ψυχοπαθής δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο μετά από κάθε φόνο που διαπράτει κάνει δώρο στον εαυτό της κοστούμια Dries Van Noten, καμπαρντίνες Burberry, μπλούζες Chloé, μπότες Balenciaga και εμβληματικά κοσμήματα.

Princess Margaret - The Crown

Princess Margaret – The Crown

Τα κοστούμια της επαναστάτριας πριγκίπισσας Margaret (Vanessa Kirby) στο The Crown περιλαμβάνουν τολμηρές τουαλέτες, μεταξένια φουλάρια, παντελόνια cigarette, cut eye γυαλιά ηλίου και χρωματιστά παλτό, χαρίζοντάς υπέροχες fashion στιγμές σε όλους τους κύκλους της σειράς.

Jean Milburn - Sex Education

Jean Milburn – Sex Education

Η Jean Milburn (Gillian Anderson) είναι η απόλυτη work from home έμπνευση. Η sex therapist του Sex Education δουλεύει από το σπίτι και προσαρμόζει τη μόδα στα μέτρα της. Αγαπά τα έντονα τα χρώματα, τις σατέν ρόμπες, τα φαρδιά πουκάμισα, τις ολόσωμες φόρμες και τα αμάνικα τοπς που φέρνουν το καλοκαίρι.

Carrie Bradshaw - Sex and the City

Carrie Bradshaw – Sex and the City

To Sex and the City κατάφερε να μυήσει ολόκληρες γενιές γυναικών στην κουλτούρα της μόδας. Vintage κομμάτια, υψηλή ραπτική και δυνατές τάσεις που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στο προσκήνιο ως revival καθιστούν την Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) το απόλυτο fashion icon που ασκεί επιρροή στην pop culture πάνω από είκοσι χρόνια.

Blair Waldorf & Serena van der Woodsen - Gossip Girl

Blair Waldorf & Serena van der Woodsen – Gossip Girl

Δε θα μπορούσε να βρίσκεται η μία δίχως την άλλη στη λίστα, καθώς αν και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, η Blair Waldorf (Leighton Meester) και η Serena van der Woodsen (Blake Lively) αποτελούν ένα στιλιστικό ντουέτο που άφησε το στίγμα του στις τηλεοπτικές σειρές. Η πρώτη, αρκετά κατασταλαγμένη στυλιστικά, ποντάρει σε κλασικά και θηλυκά κομμάτια, τα οποία προσαρμόζει στην ηλικία της με κορδέλες και στέκες που αποτελούν το σήμα-κατατεθέν της. Η δεύτερη πειραματίζεται και συνδυάζει αβίαστα το boho με το luxe, σε σύνολα που μοιάζουν effortless cool.

Πηγή:harpersbazaar.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours