Η Maria Grazia Chiuri εμπνέεται από την καλλιτέχνιδα Lucia Marcucci για την SS21 συλλογή του Dior

Ένα sneak peak λίγο πριν ξεκινήσει το show του οίκου Dior στο Παρίσι.

Σήμερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού καθώς σε λίγη ώρα η Maria Grazia Chiuri θα παρουσιάσει τη Spring Summer 2021 συλλογή της για τον οίκο Dior. Το φεμινιστικό στοιχείο και το ότι προωθεί την γυναικεία ενδυνάμωση είναι κάτι που θαυμάζουμε στην creative director του εμβληματικού οίκου. Σχεδόν σε κάθε της συλλογή συνεργάζεται ή εμπνέεται από γυναίκες καλλιτέχνες όπως για παράδειγμα με την εικαστικό Marinella Senatore για την Cruise συλλογή του οίκου τον περασμένο Ιούλιο ή με την με την neo-conceptual καλλιτέχνιδα Claire Fontaine για την F/W20 συλλογή.

Τώρα η Chiuri εμπνέεται από την καλλιτέχνιδα Lucia Marcucci όπως αποκάλυψε ο οίκος στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. Γεννημένη στην Ιταλία η Marcucci έγινε γνωστή για τα μοναδικά της κολλάζ τα οποία μετατρέπει σε ποίηση. Αφού τελείωσε τις καλλιτεχνικές της σπουδές αφιερώθηκε στη ζωγραφική και τη γλυπτική ενώ το 1955, μετακόμισε από τη Φλωρεντία στο Λιβόρνο, όπου έγινε εξαιρετικά δραστήρια στο avant-garde θέατρο. Συνδύασε την ιδιαίτερη προτίμησή της για την ποίηση και τη λογοτεχνία και την ανέπτυξε σε μία μορφή κολάζ χρησιμοποιώντας λέξεις και εικόνες. Από το 1963, αφιερώθηκε στην εικαστική ποίηση η οποία την οδήγησε στο πρώτο τεχνολογικό ποίημά της με τίτλο L’indiscrezione è forte το οποίο παραμένει ακόμη αδημοσίευτο. Τα αγαπημένα της θέματα αφορούν τις γυναίκες και το σίγουρο είναι πως η δουλειά της συμπίπτει απόλυτα με της Chiuri.

Στα δύο video που ανάρτησε ο οίκος Dior βλέπουμε ένα μοντέλο να περπατάει ανάμεσα σε έργα της Marcucci ενώ στο τέλος ακούγεται να λέει την λέξη “Ποίηση”.

https://www.instagram.com/p/CFpBrtvIOix/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CFr8EnvpHR2/?utm_source=ig_web_copy_link

κεντρική φωτογραφία: Abaca/www.visualhellas.gr

Πηγή:madamefigaro.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours