Την μεγάλη ένταση που ένιωσε όταν ξεκίνησε την καταγγελία σε βάρος σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τις λεπτομέρειες γύρω από το συμβάν, περιέγραψε η ηθοποιός Τζένη Μπότση.

«Ήμασταν τρεις και τώρα είμαστε 14. Ξεκινάμε από 1993 και φτάνουν στο 2015» ανέφερε ως προς τις καταγγέλλουσες και τις ιστορίες τους.

Η Τζένη Μπότση ανέφερε, πως το συμβάν έγινε το 1994, μόλις είχε τελειώσει τη δραματική στα 22 της και ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί της και της είπε ότι ενδιαφερόταν για ένα έργο, τον «Εραστή» του Χάρολντ Πιντερ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την κάλεσε στο θέατρο κι επειδή εκεί γίνονταν εργασίες, της είπε να πάνε σε ένα γραφείο στου Ζωγράφου.

«Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου γιατί μου είπε ότι γίνονταν έργα στο θέατρο. Εκεί έγινε η ακρόαση και κάποια στιγμή μου είπε να πω κάποια χυδαία λόγια. Μάλιστα μου είπε ότι το έργο θα διασκευαζόταν. Δίστασα και μου είπε να το σκεφτώ. Έφυγα, το σκέφτηκα και πήγα πάλι στο ίδιο μέρος. Μου ζητήθηκε να φοράω φούστα. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοικανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Ήμουν 22 ετών», συνέχισε η Τζένη Μπότση.

«Το συγκεκριμένο συμβάν δεν το μοιράστηκα με κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπόρεσα να το πω στους γονείς μου γιατί δεν θα με άφηναν να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο. Λίγες μέρες μετά το είπα στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι και της είπα να μην παει. Με πήρε τηλέφωνα προχθές και με ευχαρίστησε. Σε όλες τις ακροάσεις ήμουν πολύ επιθετική. Δούλεψα με τον εαυτό μου και έκανα ψυχανάλυση. ‘Ηθελα να το κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξαν και άλλες γυναίκες που συνέβη το ίδιο. Κατάλαβα ότι από τη στιγμή που γίνεται συνέχεια έπρεπε να το πω. Ζητώ συγγνώμη απ΄όλα τα κορίτσια που δεν μπόρεσα να το σταματήσω. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν τις ξέρω και νιώθω ότι μιλάω με την αδερφή μου. Τώρα δεν φόβομαστε. Φτάνει κάθε μορφή βίας» είπε η ηθοποιός και συνέχισε:

«Ο χώρος μας είναι υπέροχος και είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που χαλάνε τον χώρο μας…Ειναι άλλο το φλερτ και άλλο αυτή η βία. Με έχουν φλερτάρει στη δουλειά και έχω φλερτάρει. Όλο αυτό, όμως, μου έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι από την αξιοπρέπεια μου.

Γιατί έγινε όλο αυτό; Χρησιμοποιούσε τα όνειρα μας για να μας εξευτελίσει. Δεν θα μπορούσα να χα κάνει τίποτα τότε, κανείς δεν θα μας πίστευε τότε. Τώρα όμως που αισθάνομαι ότι αλλάζει η κοινωνία μας θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Η μητρότητα με εκανε να νιώσω ατρόμητη. Ενιωθα ευθύνη για το παιδί μου. Της έδειξα ότι δεν φοβάμαι την αλήθεια»», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Η ίδια ανέφερε πως το πρώτο που έκανε ήταν να ουρλιάξει και να φύγει ενώ δήλωσε πως δεν μπορούσε να το πει στους γονείς της γιατί δεν θα την άφηναν να ασχοληθεί με το θέατρο.

Ως προς το πότε αποφάσισε να μιλήσει, η ηθοποιός ανέφερε πως ξεκίνησε να κάνει ψυχανάλυση και σιγά σιγά άρχισε να το λέω στους φίλους της.

«Ήθελα να το κάνω πολλά χρόνια, γιατί κατάλαβα ότι το είχε κάνει και σε άλλες» ανέφερε η Τζένη Μπότση.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή η Τζένη Μπότση, η Λουκία Μιχαλά και η Αγγελική Λάμπρη κατήγγειλαν πως στο παρελθόν έπεσαν θύματα γενετήσιων πράξεων από τον Κώστα Σπυρόπουλο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours