Γεγονότα διατροφής τυριών και οφέλη για την υγεία

Το τυρί είναι ένα φαγητό που λαχταρούν πολλοί από εμάς. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν τυρί σε σαλάτες, άλλοι το στρώνουν σε σάντουιτς και κάποιοι απλώς απολαμβάνουν το τυρί μόνο του. Σε κάθε περίπτωση, το τυρί προσφέρει μια κρεμώδη γεύση που οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε ικανοποιητικοί. Αλλά οι θερμίδες και το λίπος του τυριού μπορούν να προστεθούν γρήγορα και ορισμένες επιλογές τυριού είναι πιο υγιεινές από άλλες.

Στοιχεία για τη διατροφή

Εάν είστε λάτρης των τυριών, τότε υπάρχουν καλά νέα για εσάς. Δεν είναι όλα τα τυριά ανθυγιεινά για τη διατροφή σας.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμπεριλάβετε το τυρί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ή συντήρησης βάρους, απλώς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι αγοράζετε και πόσο τρώτε.

Οι ακόλουθες διατροφικές πληροφορίες παρέχονται από το USDA για μία φέτα (22g) ελβετικού τυριού

  • Θερμίδες: 86
  • Λίπος: 6,8 γρ
  • Νάτριο: 40,5mg
  • Υδατάνθρακες: 0,3 g
  • Ίνες: 0g
  • Ζάχαρη: 0g
  • Πρωτεΐνη: 5.9g

Ένα από τα τυριά με τις χαμηλότερες θερμίδες είναι η μοτσαρέλα αποβουτυρωμένη. Ένα ραβδί με τυρί μοτσαρέλα (28g) περιέχει περίπου 84 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 6 γραμμάρια λίπους. Αυτό το τυρί με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες είναι εύκολο να τεμαχιστεί ή να τεμαχιστεί, εύκολο στη χρήση σε συνταγές και λιώνει καλά. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν επίσης τα μπαχαρικά μοτσαρέλα στο ψυγείο, έτσι ώστε να έχουν ένα γρήγορο σνακ πρωτεϊνών έτοιμο να ξεκινήσει.

Η παρμεζάνα είναι ένα άλλο δημοφιλές τυρί στους υγιείς τρώγοντες. Μια κουταλιά της σούπας τεμαχισμένο τυρί παρμεζάνας (από σκληρό μπλοκ) παρέχει μόνο 21 θερμίδες και 1,4 γραμμάρια πρωτεΐνης. 3 Και επειδή η παρμεζάνα έχει έντονη γεύση, είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε λιγότερο στο αγαπημένο σας πιάτο. Μια μερίδα μιας ουγγιάς ελβετικού τυριού παρέχει πάνω από 100 θερμίδες και μόλις κάτω από 8 γραμμάρια λίπους. Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες τυριών έχουν μετρήσεις θερμίδων στο ίδιο εύρος, σύμφωνα με τα στοιχεία του USDA.

  • Μια μερίδα τυριού τσένταρ παρέχει 114 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια λίπους.
  • Μια μερίδα μπλε τυρί παρέχει 100 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 8 γραμμάρια λίπους
  • Μια μερίδα αμερικανικού τυριού (παστεριωμένο και μεταποιημένο) παρέχει 94 θερμίδες, 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 7 γραμμάρια λίπους. Αλλά οι θερμίδες αμερικανικού τυριού μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογιστούν. Πολλά τυριά “singles” είναι λιγότερο από μία ουγγιά και είναι πιθανό να παρέχουν πλησιέστερες σε 71 θερμίδες.

Λιγότερο υγιεινές επιλογές τυριών

Οι θερμίδες και η διατροφή του τυριού είναι λιγότερο υγιεινές σε προϊόντα που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Γιατί; Επειδή συχνά περιέχουν λιγότερο υγιή συστατικά όπως λάδι και άλλα υλικά πληρώσεως για να ενισχύσουν την υφή και τη γεύση.

  • Singles τυριών. Πολλά ατομικά ατομικά επεξεργασμένα ατομικά τυλιγμένα, δεν είναι στην πραγματικότητα τυρί, αλλά τυροειδές προϊόν που περιέχει λάδι και άλλα συστατικά.
  • Σπρέι τυριών. Το τυρί που έρχεται σε ένα κουτί είναι μόνο τυρί. Εάν ελέγξετε την ετικέτα συστατικών στο αγαπημένο σας κονσερβοποιημένο τυρί, πιθανότατα θα δείτε ότι περιέχει λάδια και άλλα πρόσθετα.
  • Τυρί βουτά. Πολλά προϊόντα τυριού βάζο παρασκευάζονται συνδυάζοντας τυρί και άλλα συστατικά όπως λάδι και τεχνητές γεύσεις για να τα κάνουν κρεμώδη και πικάντικα.

Οφέλη για την υγεία και μειονεκτήματα

Παρόλο που το τυρί παρέχει κορεσμένο λίπος, όταν καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, κερδίζετε ορισμένα οφέλη για την υγεία. Το τυρί παρέχει πρωτεΐνη και λίπος για να βελτιώσει τον κορεσμό ή το αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης που παίρνετε μετά το φαγητό.

Επιπλέον, όπως πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, το πραγματικό τυρί είναι μια καλή πηγή ασβεστίου.Τα οστά σας χρειάζονται ασβέστιο για να παραμείνουν υγιή. Το ασβέστιο μπορεί επίσης να συμβάλει σε μια υγιή καρδιά και ισχυρούς μυς.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τυριού μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση των υγιών επιπέδων χοληστερόλης. Ωστόσο, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες υγείας εξακολουθούν να συνιστούν να περιορίσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών. Το τυρί είναι πηγή κορεσμένου λίπους.

Τέλος, εάν παρακολουθείτε την πρόσληψη νατρίου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα των διατροφικών στοιχείων για το τυρί πριν αγοράσετε. Ορισμένες ποικιλίες τυριών, όπως το τυρί cottage ή η φέτα, έχουν υψηλότερα επίπεδα νατρίου από άλλες.

Θερμίδες τυριών και απώλεια βάρους

Όταν σκέφτεστε πόσο τυρί να φάτε, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι μία μερίδα τυριού είναι μια ουγγιά. Αυτό είναι περίπου μια λεπτή φέτα ή δύο μικροί κύβοι, περίπου το μέγεθος ενός ζευγαριού ζαριών. Είναι εύκολο να σερβίρετε τον εαυτό σας περισσότερο από μια ουγγιά τυριού, οπότε αν μετράτε θερμίδες ή λίπος να γνωρίζετε την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.

Όταν χρησιμοποιείτε τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, λάβετε υπόψη ότι ενώ μερικοί μπορεί να απολαμβάνουν τη γεύση και την υφή αυτών των προϊόντων, δεν λιώνουν πάντα καλά ή παρέχουν την ίδια κρεμώδη υφή με το τυρί πλήρους λίπους. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν τρώτε περισσότερο τυρί χαμηλών θερμίδων σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσετε το τυρί σας, μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερο λίπος και θερμίδες ως αποτέλεσμα.

Και τέλος, σκεφτείτε τον τρόπο που τρώτε τυρί. Μερικές φορές, δεν είναι οι θερμίδες τυριού που βλάπτουν τη διατροφή σας, αλλά το κρασί, τα κράκερ ή το ψωμί που καταναλώνετε με το τυρί. Αν σας αρέσει το τυρί αλλά παρακολουθείτε τις θερμίδες σας, σκεφτείτε να το συνδυάσετε με μια φέτα φρέσκων φρούτων.

Συνταγές τυριών

Εάν είστε λάτρης των τυριών, δοκιμάστε μια συνταγή mac και τυριού για να διατηρήσετε το τυρί στην υγιεινή διατροφή σας. Απολαύστε το τυρί σας με λαχανικά και φρέσκα φρούτα για να το κάνετε πιο θρεπτικό.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours