Φίλιππος Νιάρχος: Ο διάσημος συλλέκτης έργων έχει γενέθλια – Σπάνιες φωτογραφίες με την κόρη του

Γενέθλια έχει σήμερα ο Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος γίνεται 66 ετών και η κόρη του Ευγενία φρόντισε τη γιορτή με ευχές, αγάπη και τούρτες, τα οποία μοιράστηκε στο Instagram. Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων δημοσίευσε φωτογραφίες του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης, πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου κρατά χαμηλούς τόνους, παρά το όνομα και την περιουσία του. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 και ο 840ος παγκοσμίως με τη συνολική του περιουσία να φτάνει τα 2,8 δις δολάρια.

Φίλιππος Νιάρχος: Ο διάσημος συλλέκτης έργων έχει γενέθλια - Σπάνιες φωτογραφίες με την κόρη του

Όπως αναφέρει η wikipedia, ζει μόνιμα στο Παρίσι και ως άνθρωπος συχνά χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ ως “μυστικοπαθής”. Πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες από τη ζωή του παραμένουν κρυφές.

Το 1970 η μητέρα του Ευγενία Λιβανού (έχοντας χωρίσει με τον Σταύρο ήδη από το 1965) βρέθηκε νεκρή στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας Νιάρχου, τη Σπετσοπούλα. Αν και υπήρχαν ίχνη ξυλοδαρμού, ο θάνατος αποδόθηκε σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Η Φίλιππος Νιάρχος χαίρει εκτίμησης στην Ελβετία και ιδιαίτερα στο Σεν Μόριτζ, όπου έχει ονομαστεί “επίτιμος δημότης”.

Φίλιππος Νιάρχος

Η λατρεία για τα έργα τέχνης

Είναι διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και η αγάπη του αυτή αποτελεί και μία από τις βασικές πηγές εσόδων. Στην κατοχή του βρίσκονται σπουδαίοι πίνακες, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το Forbes, η συλλογή αυτή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Εντουαρντ Ρόμπινσον, ο οποίος χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το διαζύγιό του. Η συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας Νιάρχου περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του κόσμου.

Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει και το έργο “Self Portrait With Bandaged Ear” με τον αυτοτραυματισμό του Van Gogh, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 100 εκατ. δολάρια.

Φίλιππος Νιάρχος

Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το “Yo Picasso” το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby’s.

Ο ίδιος ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να επεκτείνει τη συλλογή προσθέτοντας σε αυτή κάποια από τα πιο σπουδαία μεταπολεμικά έργα τέχνης: έργα του Andy Warhol, όπως το “Green Car Crash”, το οποίο απέκτησε πριν από 6 χρόνια αντί 71,7 εκατ. δολαρίων, αλλά και έργα του Maurizio Cattelan.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours