Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία «γονατίζει» μπροστά στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, κάποιοι κατάφεραν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι απ’ όσο ήδη ήταν.

Ακόμη πλουσιότερος φαίνεται πως έγινε ο ήδη πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, ο 56χρονος Ελληνοαμερικανός ιδρυτής της Amazon. Όπως έγινε γνωστό, μετά το νέο άλμα των τιμών των μετοχών της Amazon, ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πρώτος, του οποίου η περιουσία ξεπέρασε το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων!

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 και το μερίδιό του στην εταιρεία του ανέρχεται στο 11,1%. Χθες, Τετάρτη, κατά το βράδυ, η μετοχή της Amazon έκανε νέο άλμα 2%, προσθέτοντας άλλα 4,9 δισ. δολάρια στην περιουσία του Μπέζος, με αποτέλεσμα να φθάσει, όπως ανέφερε το Forbes, στα 204,6 δισ. δολάρια συνολικά και να ξεπερνά κατά σχεδόν 90 δισ. δολάρια τον δεύτερο της λίστας των κροίσων, Μπιλ Γκέιτς (116.1 δισ. δολάρια).

Ο συνιδρυτής της Microsoft ήταν ο πρώτος που η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια το 1999 – ενώ η σημερινή της αξία θα ήταν κοντά στα 158 δισ. δολάρια.

Στην αρχή του 2020, η περιουσία του Μπέζος άγγιζε τα 115 δισ. δολάρια. Έκτοτε, ωστόσο, πρόσθεσε πάνω από 85 δισ. δολάρια σ’ αυτήν, καθώς οι μετοχές της Amazon κέρδισαν περισσότερο από 55%, χάρη στην αυξανόμενη όρεξη για διαδικτυακές αγορές λόγω παραγγελιών εν μέσω των lockdown για την πανδημία του κορονοϊού, που «γονάτισε» την παγκόσμια οικονομία.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Μπέζος θα ήταν ακόμη πιο πλούσιος, αν δεν είχε χωρίσει πέρυσι από την επί 26 χρόνια σύζυγό του. Βάσει της συμφωνίας του διαζυγίου τον περασμένο Ιούλιο, η Μακένζι Σκοτ έλαβε το 25% των μετοχών του στην Amazon, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη, πίσω από την 67χρονη κληρονόμο της L’ Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος πήρε διαζύγιο από την Μακένζι Σκοτ, καθώς την θέση στην καρδιά του πήρε η 50χρονη πρώην τηλεοπτική δημοσιογράφος Λόρεν Σάντσεζ, ο δεσμός της οποίας μαζί του έγινε μεγάλο θέμα στις κίτρινες αμερικανικές φυλλάδες, καθώς το φως της δημοσιότητας είδαν πολύ προσωπικά μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο τους, πριν ο Μπέζος χωρίσει από την πρώην σύζυγό του.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours