Γύρω από τα μαλλιά υπάρχουν πολλά στερεότυπα. Ένα από αυτά λέει ότι όσο μία γυναίκα μεγαλώνει τόσο πιο κοντά μαλλιά πρέπει να έχει. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν ισχύει.

Κανένα χτένισμα ή κούρεμα δεν έχει σχέση με την ηλικία. Άλλοι είναι οι παράγοντες -όπως ο τύπος της τρίχας σας, το φυσικό texture, το σχήμα του προσώπου σας- που θα σας οδηγήσουν να βρείτε το ιδανικό hairstyle, να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας και να δείχνετε νεότερες, είτε διανύετε την δεκαετία των 20 είτε των 50.

Κι αν θέλετε περισσότερες αποδείξεις, δείτε τα παρακάτω 5 κουρέματα που προτείνουν οι ειδικοί και υπόσχονται ότι θα σας ταιριάξουν 100%!

Μακριές αφέλειες

dakota-johnson-melanie-griffith.jpgMelanie

Griffith & Dakota Johnson Ποιος να το φανταζόταν άραγε ότι οι αφέλειες, ο εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων, θα ήταν το πιο πιο κολακευτικό γυναικείο κούρεμα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Κι όμως σύμφωνα με τον διάσημο hairstylist Nunzio Saviano, τα λεγόμενα bangs κολακεύουν κάθε σχήμα προσώπου, αρκεί να γίνουν σωστά. «Είναι σαν ένα αξεσουάρ για τα μαλλιά σας, ένα διαχρονικό look» τονίζει ο ίδιος.

Textured bob

viola-davis.jpgViola

Davis Το κοντό καρέ, ή αλλιώς “the bob”, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο κλασικά κουρέματα και ο λόγος είναι απλώς: έχει τόσες πολλές παραλλαγές που πρακτικά ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. «Δεν έχει σημασία αν έχετε λεπτή ή χοντρή τρίχα. Το μήκος μετράει, όπως και το ομοιόμορφο τελείωμα» δηλώνει ο hairstylist Matt Fugate. Plus ένα κοντό καρέ χτένισμα με όγκο και texture σας χαρίζει αμέσως ένα πιο δομημένο και φρέσκο πρόσωπο.Μακρύ καρέ

penelope-cruz.jpgPenelope

Cruz Αλλιώς γνωστό και ως το κούρεμα “the lob”, το μακρύ καρέ θεωρείται από τα πιο αγαπημένα των γυναικών. Ούτε πολύ κοντό γι’ αυτές που δεν θέλουν να αποχωριστούν την πλούσια κόμη τους, ούτε πολύ μακρύ, ισορροπεί ανάμεσα στα δύο και είναι ό,τι πιο μοντέρνο και σικάτο. Αν είστε στα 20’s σας, η hairstylist Tippy Shorter σας προτείνει να δοκιμάσετε μία sleek εκδοχή του συγκεκριμένου hair look, ενώ αν είστε στα 50+ καλύτερα να κινηθείτε σε κάτι με περισσότερο texture και κίνηση.

Κάτω από τους ώμους με σκάλες

jennifer-aniston-GGBiG.jpgJennifer

Aniston Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θρυλικό χτένισμα της Jennifer Aniston στη σειρά Τα φιλαράκια. Κάτω από τους ώμους με ανταύγειες και πολλές σκάλες, το “The Rachel cut” καθιερώθηκε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι trendy. Ο λόγος; Είναι διαχρονικό, πολύ ευέλικτο και αναδεικνύει κάθε σχήμα προσώπου αφού το αγκαλιάζει και το κάνει να φαίνεται πιο λεπτό. Αν έχετε σκοπό να το υιοθετήσετε, η Shorter σας συμβουλεύει να κρατήσετε τη χωρίστρα στη μέση για “πιο χαλαρό και νεανικό look”.

Pixie κούρεμα

cara-delevingne.jpg

Cara Delevingne Ο hairstylist Matt Fugate συστήνει το πολύ κοντό κούρεμα σε όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών, και το ίδιο ισχύει και για την hair expert Tippy Shorter. «To pixie cut είναι ένα look που εκπέμπει δυναμικότητα και αυτοπεποίθηση» ξεκαθαρίζει η τελευταία. Κι αν ψάχνατε έναν ακόμη λόγο για να το τολμήσετε, να σας πούμε ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ και τα αξεσουάρ.

Πηγή:.glow.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours