Η μετάβαση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, από τα πιάτα των 350 δολαρίων σε εκείνα των 3 δολαρίων.

Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma. Έχει χαρακτηριστεί «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.

Όμως αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα  του. Τώρα έχει την εταιρεία Brigaid που φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ. Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.

Λόγω αυτής της μετάβασης, άλλαξε πολύ το μαγειρικό του στυλ. Οι «πελάτες» του πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε», λέει ο ίδιος στο Insider.

Σήμερα ο Τζούστι ταΐζει χιλιάδες φτωχούς μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ, προσφέροντάς τους υγιεινά γεύματα.

Δείτε στο Insider. φωτογραφίες από τα πιάτα που έκανε στο Noma και από αυτά που κάνει τώρα.

Πηγή:huffingtonpost.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours