Από την Coco Chanel μέχρι τη Madonna!

της Sabine Camhi

Σε έναν κόσμο γεμάτο από δερμάτινα παντελόνια, φορέματα με cut outs και lingerie tops, η μόδα θεωρείται, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ένα μέσο αυτοέκφρασης και αναπαράστασης του εγώ. Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς τον εαυτό σου να ακούει τις ενδυματολογικές συμβουλές ενός μεσήλικου άνδρα το 2021; Χάρη σε αρκετές κομψές γυναίκες στην ιστορία που ήταν αρκετά γενναίες ώστε να αψηφήσουν τους κανόνες της κοινωνίας και τα ταμπού που υπήρχαν στο γυναικείο ντύσιμο, έχουμε σήμερα απελευθερωθεί.

Είναι πολλά και σημαντικά τα στοιχεία που το σημερινό γυναικείο ντύσιμο οφείλει στις καινοτομίες αυτών των 10 γυναικών. Η απελευθέρωση της σύγχρονης μόδας άνοιξε το δρόμο στο unisex στυλ, το «ανδρόγυνο look», και το «bohemian style», μεταξύ άλλων. Όλα τα παντελόνια με μοτίβα, τα φορέματα σε γραμμή άλφα και τα στενά leggings δεν θα υπήρχαν σήμερα χωρίς αυτές τις πρωτοποριακές προσωπικότητες και σχεδιάστριες του παρελθόντος. Από την Twiggy, στην Bianca Jagger και την Coco Chanel, συνέχισε, λοιπόν, στην gallery παρακάτω για να ανακαλύψεις τις γυναίκες που έφεραν επανάσταση στη μόδα και που καθόρισαν και διαμόρφωσαν τις τάσεις της μόδας όπως τις αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

Brigitte Bardot: 

Ενώ η Brigitte Bardot ήταν πιο γνωστή ως ηθοποιός, επηρέασε σημαντικά την ιστορία της μόδας με το συνεχώς εξελισσόμενο στυλ της και την κανονικοποίηση του «σέξι» ντυσίματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50. Σήμερα, η Bardot εστιάζει στη βιωσιμότητα της μόδας και είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και για το περιβάλλον.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours