Conca del Sogno is a Beach Club Restaurant situated in the Amalfi Coast in the village of Nerano

Σχεδιασμός με άρωμα γυναίκας με αστακό και χρυσά καβουροπόδαρα

Πολλά μπορεί να είναι διαφορετικά το φετινό καλοκαίρι, εξαιτίας της μεγάλης και παγκόσμιας περιπέτειας που περνά ο πλανήτης μετά την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο μερικά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ένα από αυτά είναι ότι το νησί των Ανέμων, η Μύκονος, εξακολουθεί και φέτος να πρωταγωνιστεί στα ελληνικά καλοκαιρινά τεκταινόμενα, καθώς σταδιακά οι φανατικοί επισκέπτες της επιστρέφουν στο νησί για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Ανάμεσα σε εκείνα που ξεχωρίζουν και προκαλούν κάθε τουριστική σεζόν τις εντυπώσεις στο νησί των Ανέμων είναι και η ευρηματικότατη κουζίνα του, η οποία κάθε χρόνο ανανεώνεται, προτείνοντας νέες τάσεις και πιάτα που πραγματικά μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχει ένα πιάτο που έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει, τόσο για τα υλικά του, όσο και για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, ενώ ο λογαριασμός που θα έρθει σε όποιον θελήσει να το δοκιμάσει πραγματικά «ζαλίζει».

Την τιμητική του έχει αυτήν τη φορά το DK Oyster. Εκεί,  οι θαμώνες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τον ορισμό του “Art of plating” σε σχήμα δωδεκάποντης γόβας από πορσελάνη να προσκαλεί γαλαζοαίματους και μη να γευθούν την πιο εξεζητημένη διάσταση της γαστρονομίας, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με τον αισθησιασμό.

Χρυσοί αστακοί, γαρίδες Carabinieros, χρυσά καβουροπόδαρα, αλλά και Τόμαχοκ μπριζόλες με φύλλα χρυσού και χαβιάρι Belluga μεταμορφώνουν την γαστρονομική απόλαυση σε αξέχαστη life-time experience, αυστηρώς ακατάλληλη για τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν λιγότερα από… 6 ή 7 μηδενικά!

Το ακριβότερο πιάτο του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται στην Μύκονο

Για την απολαυστική εκκεντρικότητα του concept ευθύνεται το γνωστό enfant terrible της Μυκόνου, Δημήτρης Καλαμαράς, που διεκδικεί τον τίτλο του άξιου συνεχιστή των επιχειρηματιών της Μυκόνου, που έκαναν το νησί συνώνυμο εκκεντρικότητας και κορυφαίο προορισμό του διεθνούς τζετ σετ.

Οι φήμες λένε για το εν λόγω πιάτο πως μόνο το καλούπι για τις bespoke γόβες / πιάτα κόστισε €5.000. Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευστεί, καθώς, όπως είναι κοινό μυστικό στην Μύκονο, το ουσιώδες είναι η αξία και όχι η τιμή. Μία δοκιμή αρκεί για να επιβεβαιώσει κανείς ότι το εν λόγω πιάτο είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο και γευστικό, αλλά και τόσο….ακριβό!

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours