Τον Covid-19 και τα «πρόσωπά» του, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, τις αμερικανικές εκλογές αλλά και την… Ιωάννα Τούνη και συνταγές για παρασκευή του dalgona coffee και ψωμιού αναζήτησαν περισσότερο στην πλατφόρμα Google οι Έλληνες τη χρονιά που τελειώνει.

Με το 2020 να βρίσκεται μια ανάσα πριν από το τέλος του, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που έκαναν οι χρήστες σε όλες τις χώρες τους τελευταίους 12 μήνες. Στην Ελλάδα την επικαιρότητα μονοπώλησε ο κορονοϊός, ο οποίος ήρθε πρώτος στις αναζητήσεις. Επίσης οι Έλληνες ασχολήθηκαν αρκετά με τις αμερικανικές εκλογές, οι οποίες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως ο Εβρος, η Αγία Σοφία, η δίκη της Χρυσής Αυγής, τα κλειστά σχολεία, η έκρηξη που έγινε το καλοκαίρι στον Λίβανο και η ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η λέξη-κλειδί «lockdown» ήρθε έκτη στην πρώτη δεκάδα της αναζήτησης. Στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις βρέθηκαν απορίες σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την πλατφόρμα webex, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αλλά και τα κρούσματα.

Το «δίδυμο» Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις των αναζητήσεων στην κατηγορία «διασημότητες». Μάλιστα, περισσότερο ενδιαφέρον έδειξαν οι χρήστες για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, μια και ήταν άγνωστος στους περισσότερους έως την άνοιξη.

Την τρίτη και την πέμπτη θέση στην ίδια κατηγορία κατέκτησαν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο εκλεγμένος Τζο Μπάιντεν. Κάπου… ανάμεσα ξεπροβάλλει η Ιωάννα Τούνη, καθώς το καλοκαίρι είχε προκληθεί σάλος με το ροζ βίντεο του γνωστού μοντέλου.

Στην έκτη και έβδομη θέση φιγουράρουν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Έκπληξη προκαλούν οι επόμενες δύο θέσεις, καθώς δεν αφορούν διασημότητες, αλλά πρόσωπα που ήρθαν στην επικαιρότητα μέσα από τραγικά περιστατικά. Πρόκειται για τον Κυριάκο Κουκουλομάτη, οδηγό της Corvette που παρέσυρε και σκότωσε έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή στη Γλυφάδα τον Φεβρουάριο, και την 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι οδήγησε τους Ελληνες στην κουζίνα, καθώς τις αναζητήσεις για συνταγές συνθέτει μια τεράστια ποικιλία από διάφορα εδέσματα. Την πρωτιά κατέκτησε ο καφές dalgona, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως «καφές της καραντίνας» στη διάρκεια του πρώτου lockdown, ενώ στη λίστα ακολουθούν συνταγές για ψωμί και τσουρέκι, μέχρι μαγειρίτσα και pancakes.

Σε άλλες κατηγορίες οι Έλληνες έψαξαν περισσότερο τι έχουν κοντά τους, κυρίως φαρμακεία και καταστήματα με φαγητό, ενώ σε αναζητήσεις για άτομα που έφυγαν από τη ζωή το όνομα του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ ήρθε στην πρώτη θέση και ακολούθησαν ο Κώστας Βουτσάς και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours