Η αντιγήρανση και η αντιμετώπιση ρυτίδων είναι ένα ζήτημα που μετά τα 25 αρχίζει να μας απασχολεί ανεξάρτητα από τύπο επιδερμίδας και όριο ηλικίας.

Εκτός από serums, ενυδατικές κρέμες και άλλα προϊόντα εμπορίου, σου προτείνουμε μια σειρά πρακτικών συμβουλών αντιγηραντικής περιποίησης που μπορείς να υιοθετήσεις εναλλακτικά η απλώς προληπτικά. Η αντιγήρανση με αιθέρια έλαια είναι ένας φυσικός και ήπιος τρόπος αντιμετώπισης των σημαδιών της ηλικίας. Βασίζεται σε φυσικά ενεργά συστατικά που περιέχονται σε συγκεκριμένα αιθέρια έλαια και υποστηρίζουν τη διατήρηση νεανικής και λαμπερής επιδερμίδας.

Τα αιθέρια έλαια έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα σου. Ορισμένα από αυτά είναι:

– Καθυστερούν τα σημάδια της γήρανσης της επιδερμίδας

– Καταπολεμούν και παρεμποδίζουν τον σχηματισμό ρυτίδων

– Ενυδατώνουν την επιδερμίδα του προσώπου

– Αντιμετωπίζουν την θαμπάδα με φυσικό τρόπο

– Δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας και αναδομούν

– Βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας

– Βοηθούν στην επούλωση από σημάδια από σπυράκια

– Βοηθούν στις εξομάλυνση του χρώματος της επιδερμίδας

Ανακάλυψε τα κορυφαία αντιγηραντικά αιθέρια έλαια και φτιάξε μόνη σου αντιγηραντικό serum βαθιάς ενυδάτωσης, αντιρυτιδική κρέμα με άγριο τριαντάφυλλο για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες και peeling με σταφύλι.

Πέντε κορυφαία αντιγηραντικά αιθέρια έλαια

Το top 5 των αντιγηραντικών αιθέριων ελαίων είναι εδώ. Υιοθέτησε το ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και δες διαφορά!

Αμυγδαλέλαιο: Απορροφάται έυκολα, δεν φράζει τους πόρους της επιδερμίδας δέρμα, ενώ παράλληλα είναι πολύ ενυδατικό. Ενδεικνύεται για όλους τους τύπους δέρματος καθώς είναι μη λιπαρό και απορροφάται εύκολα από το δέρμα.

Βερικοκέλαιο: Αντιμετωπίζει την πρόωρη γήρανση. Βοηθά στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας και αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Σταφυλοκουκουτσέλαιο: Έχει ήπιες στυπτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη σύσφιξη και στη τόνωση του δέρματος. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά έλαια. Είναι ιδανικό για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες.

Jojoba: Έχει μαλακτικές ιδιότητες, καθώς και την ικανότητα να ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, προάγοντας την εξισορρόπηση του σμήγματος. Ενδεικνύεται κάθε τύπο επιδερμίδας.

Άγριο τριαντάφυλλο: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνες A + C επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων. Παράλληλα προάγει την αύξηση του φυσικού κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση των σημαδιών της γήρανσης, στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Ιδανικό για κανονικές έως ξηρές επιδερμίδες και ακατάλληλο για το λιπαρό και το ακνεϊκό δέρμα.

Φτιάξε μόνη σου φυσικά αντιγηραντικά προϊόντα ομορφιάς

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις μόνη σου αντιγηραντικό serum βαθιάς ενυδάτωσης, η αντιρυτιδική κρέμα με άγριο τριαντάφυλλο για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Δες το σαν πρόκληση, κάνε μια δοκιμή κι αν μείνεις ικανοποιημένη, φτιάξε μερικά ακόμα προϊόντα ομορφιάς που θα χαρίσεις σε φίλες. Οι γιορτές πλησιάζουν και τα χειροποίητα δώρα είναι πάντα ανεκτίμητα!

Ενυδατικό αντιγηραντικό serum νυχτός με αμυγδαλέλαιο και λάδι jojoba

Θα χρειαστείς: ¼ λάδι jojoba και 3/4 αμυδαλέλαιο. Αυτό το serum είναι ιδανικό για το βράδυ καθώς θα δώσεις ευκαιρία στο προϊόν να απορροφηθεί. Σε ένα μπουκαλάκι ρίξε ¼ λάδι jojoba και στο υπόλοιπο πρόσθεσε αμυγδαλέλαιο. Ανακίνησε ελαφρά το μείγμα πριν την χρήση και εφάρμοσε το στο πρόσωπό σου χωρίς να ξεπλυθείς.

Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με άγριο τριαντάφυλλο για ξηρές επιδερμίδες

Θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας βερικοκέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας αγριο τριαντάφυλλο
  • 1 αμπούλα βιταμίνης Ε

Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο κακάο, πρόσθεσε το αμυγδαλέλαιο και το βερικοκέλαιο και ανακάτεψε τα όλα μαζί πολύ καλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Στην συνέχεια αφαίρεσε το σκεύος από την εστία, μετέφερε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και πρόσθεσε στο μείγμα την αμπούλα βιταμίνης Ε. Πρόσθεσε σιγά-σιγά στο μείγμα το άγριο τριαντάφυλλο ενω ταυτόχρονα ανακατεύεις με μιξεράκι. Συνέχισε την ομογενοποίηση μέχρι να δεις ότι το μείγμα αποκτά βελούδινη κρεμώδη υφή. Η νέα ενυδατική αντιγηραντική κρέμα σου είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκίνα να την χρησιμοποιείς καθημερινά!

Peeling και βαθιά ενυδάτωση με σταφύλι

  • 10 ρώγες σταφύλι χωρίς τα κουκούτσια
  • 10  κουκούτσια σταφυλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφυλλοκουκουτσέλαιο

Σε ένα γουδοχέρι λιώσε τα κουκούτσια από τις ρώγες του σταφυλιού. Στη συνέχεια πρόσθεσε μια κουταλιά σταφυλλοκουκουτσέλαιου, ανακάτεψε καλά και άδειασε το μείγμα σε γυάλινο μπολ. Στη συνέχεια λιώσε στο γουδοχέρι τις ρώγες του σταφυλιού, προσθέτοντας μια κουταλιά σταφυλλοκουκουτσέλαιου. Ξεκίνα την ρουτίνα ομορφιάς εφαρμόζοντας στο δέρμα σου το μείγμα με τα κουκούτσια και κάνε απαλό peeling για 5 λέπτα. Στη συνέχεια καθάρισε το δέρμα σου με βαμβακερό πετσετάκι που θα έχεις βουτήξει σε χιαλαρό νερό. Εφάρμοσε τη λοσιόν από σταφύλια και συνέχισε κάνοντας μασάζ με ελαφρές ανοδικές κυκλικές κινήσεις ώστε να απορροφηθεί η λοσιόν. Άφησε τη λοσιόν να δράσει για 10 λεπτά και ολοκλήρωσε την αντιγηραντική τελετουργία αφαιρώντας τη λοσιόν με χλιαρό νερό.

Μην είσαι ανυπόμονη!

Τα φυσικά προϊόντα που μάχονται τα σημάδια του χρόνου χρειάζονται χρόνο για να δείξουν την αξία τους. Μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες χρήσης θα δεις διαφορά. Η επιδερμίδα σου θα είναι πιο απαλή και θα δείχνει «γεμάτη» εκ των έσω χρησιμοποιώντας μόνον φυσικά υλικά. Για τη μείωση των λεπτών γραμμών ίσως χρειαστεί ένας μήνας η και περισσότερο ανάλογα με το βάθος των ρυτίδων. Οι αντιγηραντικές κρέμες νέας γενιάς του εμπορίου είναι ειδικά μελετημένες ώστε να προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα λάμψης και σύσφιγξης, μέσα από hi-end τεχνολογίες. Όπως είναι τα μικρομόρια που αντανακλούν το φως.

Πέντε χρυσοί αντιγηραντικοί κανόνες

Τα προϊόντα ομορφιάς που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι η από τα προϊόντα του εμπορίου που ήδη χρησιμοποιείς, δεν είναι αρκετά. Οι πέντε βασικοί κανόνες που ακολουθούν αξίζει να γίνουν συνήθεια ζωής για ουσιαστικά αντιγηραντικά αποτελέσματα.

1 Μην παραλείψεις ποτέ την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου και του λαιμού σου. Η επιδερμίδα σου χάνει την ελαστικότητά της, γερνάει γρηγορότερα και εμφανίζει βαθύτερες ρυτίδες όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένη.

2 Προστατεύσου από τον ήλιο. Ακόμη και τις ημέρες περιορισμένης ηλιοφάνειας, είναι σημαντικό να προστατεύεις την νεανική όψη της επιδερμίδας σου με προϊόντα που περιέχουν δείκτη αντηλιακής προστασίας. Δεν χρειάζεται να φοράς απαραιτήτως κρέμα με αντηλιακό. Εκτός από τις κρέμες ΒΒ, στην αγορά κυκλοφορούν άπειρες επιλογές σε make up και πούδρες που είναι ενισχυμένες με δείκτη προστασίας.

3 Πρόσεξε πως κοιμάσαι: Ναι, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη στάση ύπνου. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται στο πρόσωπο Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα δημιουργείς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πρησμένο δέρμα και εξτρά ρυτίδες. Προτίμησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή στο πλάι, χωρίς όμως να χώνεις ολόκληρο το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι.

4 Απέφυγε να πίνεις ροφήματα με καλαμάκι. Πίνεις τον καφέ, το γάλα, το τσάι, το ποτό ή τα αναψυκτικά με καλαμάκι; Καιρός να το περιορίσεις δραστικά. Σύμφωνα με δερματολόγους, η συγκεκριμένη συνήθεια επιδεινώνει το σχηματισμό λεπτών γραμμών και τονισμένων ρυτίδων γύρω από τα χείλη. Πρόκειται για πρόωρες ρυτίδες έκφρασης που σχετίζονται άμεσα και με εκείνες των καπνιστών.

5 Κόψε το κάπνισμα. Εκτός από τις δεκάδες άλλες αρνητικές συνέπειες του, το κάπνισμα δρα καταστροφικά στο δέρμα. Το συστηματικό κάπνισμα καταστρέφει τη δομή και την υγεία της επιδερμίδας επιταχύνοντας την γήρανση και την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων. Επιπλέον χρεώνεται τις ενοχλητικές “ρυτίδες του καπνιστή” που εμφανίζονται περιμετρικά του στόματος, γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα φρύδια.

Κεντρική φωτογραφία, Ercan Dedeoglu via Neoque

Still life φωτογραφίες, Unsplash

Κείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα, mariachouda@outlook.com.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours