Φτιάξε στο σπίτι τα πιο τέλεια γλυκά

Μάφιν ή pancakes; Μήπως μια εύκολη μηλόπιτα; Οι περιστάσεις απαιτούν γλυκάκι κι εμείς έχουμε τις πιο νόστιμες συνταγές.

Μάφιν με 2 υλικά

Μερίδες: 10 – 12 κομμάτια
Προετοιμασία: 10′
Χρόνος: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Συνταγή: Μαρία Αργύρη

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

Pancakes σοκολάτας

Υλικά: 180 γρ. ξινόγαλο, 1 αβγό, μεσαίο, 50 γρ. βούτυρο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γ. κοφτό κακάο, 1 κ.γ. σόδα μαγειρική, 1 πρέζα αλάτι, βούτυρο, για το ψήσιμο

Για τη γκανάς: 50 γρ. βούτυρο, 150 γρ. γάλα, 200 γρ. κουβερτούρα 65%

Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, το αβγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα των στερεών στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά. Ψήνουμε τα pancakes σε δόσεις. Σε κάθε δόση προσθέτουμε 1 κ.γ. βούτυρο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γκανάς, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει το βούτυρο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το καυτό μείγμα από το τηγάνι στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να μαλακώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα pancakes με τη γκανάς, φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Συνταγή από εδώ.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά: 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, 1 ½ φλ. κρύο γάλα, 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο, 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη: 60 γρ. κουβερτούρα, 2 φλ. άχνη ζάχαρη, 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη, λίγες σταγόνες υγρή βανίλια, 2 κ.σ. γάλα, 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση: Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Συνταγή από εδώ.

Εύκολη μηλόπιτα

Υλικά: 220 γρ. βούτυρο, 220 γρ. ζάχαρη καστανή, 4 αυγά, μέτρια, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, 1 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, 600 γρ. μήλα, χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα: παγωτό καϊμάκι, φύλλα δυόσμου, ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά, βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε για να μη μαυρίσουν. Αλείφουμε ένα ταψί 32×25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε τα ¼ από τα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα μήλα από πάνω. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, ζάχαρη άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

Συνταγή από εδώ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours