Υγρό κέικ σοκολάτας

Το πιο ζουμερό κέικ που έχετε δοκιμάσει.

#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξουμε στο μείγμα γιατί θα κόψει.

ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

145 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 αυγό, large

¾ κ.γ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ηλιέλαιο

120 ml ξινόγαλο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την επικάλυψη:

15 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 ml κρέμα γάλακτος, 15%

10 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

10 γρ. μέλι

¾ κ.γ. κορν φλάουρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Εκτέλεση για το κέικ: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2 Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξινόγαλο και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3 Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
4 Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5 Τέλος, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
6 Εκτέλεση για την επικάλυψη: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το κακάο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και βράζουμε για 1 λεπτό.
7 Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το μέλι, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
8 Στη συνέχεια, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να διαλυθεί το τελευταίο, και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
9 Τέλος, αδειάζουμε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω από το κέικ, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή:giorgostsoulis.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours