Τούρτα σοκολάτα – προφιτερόλ με φράουλες, μια συνταγή πάρα πολύ απλή και εύκολη, γρήγορη, αφράτη και γευστικότατη!

    • Κατηγορία: Γλυκά
    •  Σερβίρει 12
    •  
    •  Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βάση:
  • 300 γρ. Σαβουαγιάρ (μπισκότα ζαχαροπλαστικής)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κ. γλ. κονιάκ
  • Για της μους σοκολάτα:
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. κακάο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βανίλια
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • σαντιγύ:
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη ζάχαρη άχνη
  • Φράουλες:
  • 10 Φράουλες (κομμένες στα 3)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη! Αν φτιάξουμε δική μας σαντιγί, βάζουμε για 15 λεπτά την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη, προτού τη χτυπήσουμε.
  2. Ξεκινάμε με τη μους σοκολάτας, σε ένα μπολ μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 7 λεπτά στο χαμηλό.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στο γρήγορο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Η μους σοκολάτας είναι ήδη έτοιμη!
  4. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα τσέρκι για τούρτα και αρχίζουμε και απλώνουμε τα σαβουαγιάρ. Παίρνουμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ μας, και τα βουτάμε σε ένα πιάτο , όπου έχουμε ρίξει το γάλα και το κουταλάκι κονιάκ.
  5. Βουτάμε για κλάσματα του δευτερολέπτου και τινάζουμε ώστε να μη ρουφήξει πολύ , ένα ένα τα σαβουαγιάρ.
  6. Κάθε σαβουαγιάρ στρώνεται στη βάση του πυρέξ ή της όποιας βάσης μας (με τοιχώματα). Καλύπτουμε όλη την πρώτη στρώση, και ενδιάμεσα στα κενά παίρνουμε μικρά μικρά κομματάκια σαβουαγιάρ και τα σφηνώνουμε ενδιάμεσα ώστε να μην έχουμε κενά. Τώρα είναι έτοιμη η βάση μας.
  7. Στη συνέχεια παίρνουμε σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε και απλώνουμε μους σοκολάτας από πάνω ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  8. Εφόσον έχει καλυφθεί όλο με σοκολάτα, είμαστε έτοιμοι για τη 2η στρώση σαβουαγιάρ. Κάνουμε πάλι τη διαδικασία κάλυψης με τα σαβουαγιάρ, βουτηγμένα πρώτα ελάχιστα στο γάλα- κονιάκ.
  9. Όταν τελειώσει και η 2η στρώση σαβαγιάρ, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σοκολάτα.
  10. Απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να πετύχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ώστε να σφίξει (όσο παραπάνω καθίσει τόσο καλύτερα).
  11. Μόλις περάσει ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο, φτιάχνουμε τη σαντιγύ ή γαρνίρουμε έτοιμη με ένα κορνέ σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
  12. Έχουμε ψιλοκόψει τις φράουλες και τις γαρνίρουμε και αυτές από πάνω! Εύκολη , γρήγορη, αφράτη και γευστικότατη!

Σημειώσεις συνταγής

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική συνταγή, αλλιώς χρησιμοποιήστε μια έτοιμη σαντιγί του εμπορίου.
Επίσης, αντί για σαβαγιάρ μπορεί σαν βάση να βάλετε σπιτικό ή έτοιμο παντεσπάνι!

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours