Σούπα με καρότο και φακές

Γευστικότατη και πανεύκολη σούπα που θα αγαπήσουν όλοι στο σπίτι.

4-6 μερίδες
5′ προετοιμασία
30′ εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. καρότα, τριμμένα
140 γρ. κόκκινες φακές
1 lt ζωμό λαχανικών
130 ml γάλα
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Αυγό ποσέ
Κόκκους κύμινου, καβουρδισμένους

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το καρότο και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
2. Έπειτα, προσθέτουμε τις φακές, το κύμινο, το τσίλι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να βράσουν οι φακές.
4. Ύστερα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και χτυπάμε τη σούπα με το μπίμερ ή σε δόσεις στο multi, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με αυγό ποσέ και κόκκους κύμινου.
Από το site του Γιώργου Τσούλη: #tsoulotip: Καραμελώνουμε τα καρότα, για να μας βγάλουν μία γλυκάδα στη σούπα.
giorgostsoulis.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours