Το καλοκαίρι όλοι μας κάναμε κρεπάλες. Φάγαμε, ήπιαμε και βγήκαμε, όσο μπορούσαμε, για να χαρούμε το ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι.

Τώρα, όμως, τα κεφάλια μέσα, όπως λέει και ο σοφός λαός. Επιστρέψαμε στο γραφείο και σιγά-σιγά στις συνήθειές μας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε τις απολαύσεις, πόσο μάλλον τις γλυκές.

Αν αγαπάς τα γλυκά, αλλά θες να προσέχεις, σου έχουμε το τέλειο σνακ, με καθόλου ζάχαρη και φουλ γεύση.

Ζητήσαμε από την διαιτολόγο-διατροφολόγο Μαρία Μεντζέλου τη συνταγή της για ένα λαχταριστό αλλά υγιεινό σνακ: Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με σύκο.

Το σύκο είναι το απόλυτο φρούτο της εποχής, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και σε βιταμίνες Α, Κ, φολικό οξύ και χαλκό.

Για να φτιάξεις τις μπάρες με σύκο θα χρειαστείς λίγα υλικά και είναι πολύ εύκολο!

View this post on Instagram

Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με σύκο ? Ε??‍♀️ίναι το πιο εποχιακό φρούτο θα το ευχαριστηθείς πολύ σε αυτή την εκδοχή Nutrition Tips ? ?Τα φρέσκα σύκα είναι: ?Πλούσια σε φυτικές ίνες ?Έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε Μέταλλα: μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο Βιταμίνες: Α, Κ, φολικό οξύ και χαλκό Θα χρειαστείς ? ?2 φλ. Αμύγδαλα ?1 φλ. Χουρμάδες ?2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη ?Φέτες φρέσκων σύκων ?Μαύρη σοκολάτα Για την εκτέλεση ? 1️⃣Στο πολυμίξερ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και το κακάο μέχρι να σχηματιστεί ένα κολλώδες μείγμα 2️⃣Έπειτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσθέτουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα 3️⃣Από πάνω προσθέτουμε τις φέτες σύκου και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή και περισσότερο 4️⃣Τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο ?@thesnacksociety ______ #TrustYourNutritionist ? #nutrition #health #wellbeing #wellness #healthylifestyle #delicious #yummy #healthyeats #healthyeating #meals #diet #mealspreperation #nutricoaching #nutrieducation #nutrigoals #foodie #foodlover #nourishyourbody #snack #snacking #snackattack #cerealbar #bar #breakfast #breakfastideas

A post shared by TrustYourNutritionist ? (@maria.mentzelou) on

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αμύγδαλα
1 φλ. χουρμάδες
2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
Φέτες φρέσκων σύκων
Μαύρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πολυμίξερ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και το κακάο μέχρι να σχηματιστεί ένα κολλώδες μείγμα.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσθέτουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Από πάνω προσθέτουμε τις φέτες σύκου και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή και περισσότερο.

Τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Απολαμβάνουμε όταν το επιθυμούμε!

Πηγή:bovary.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours