Ο καιρός ζεσταίνει και που διάθεση να μείνεις σπίτι. Ξέρω – ξέρω, με την πρώτη ευκαιρία δεν βλέπετε την ώρα να βγείτε έξω, να απολαύσετε τον περίπατο σας και να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τους αγαπημένους σας.

Που διάθεση για να κλειστείς στην κουζίνα. Άσε που όσο ζεσταίνει ο καιρός αναζητάς όλο και πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις για τα γεύματα σου.

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ, όταν ζεσταίνει ο καιρός, αδυνατώ να έχω το φούρνο για αρκετή ώρα αναμμένο.

Γιαυτό λοιπόν το λόγο, προσπαθώ να καλύπτω ένα μέρος από τα γεύματα μας με πιάτα που γίνονται στη στιγμή, υγιεινά αλλά και δροσερά.

Και τι καλύτερο από μια δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά! Πλούσια σε γεύσεις και αρώματα!

Η Μακαρονοσαλάτα μας αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την εποχή καθώς η φράουλα με το κόκκινο χρώμα της, το άρωμα και τη γεύση της παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ναι καλά ακούσατε, φράουλα σε φαγητό!

Αν αγαπάς τη γεύση και το άρωμά της, δοκίμασε τόσο τη σημερινή συνταγή, όσο και τη Δροσερή Σαλάτα με Φράουλες και Ακτινίδιο που θα βρεις εδώ.

Για τη σαλάτα με ζυμαρικά που σας προτείνω σήμερα επέλεξα ζυμαρικά Fusilli ολικής αλέσεως. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό έχετε, όπως πένες, rigatoni, farfalle ακόμη και κοχύλι.

 

Τα υλικά της Μακαρονοσαλάτας μας είναι απλά και εύκολα, όπως τυρί φέτα, αβοκάντο, φράουλες και φιλέ αμυγδάλου. Την ιδιαίτερη κρεμώδη γεύση τους τα ζυμαρικά μας την οφείλουν στη σάλτα γιαουρτιού με μουστάρδα, με την οποία θα τα περιχύσετε.

 

 

Η σάλτσα αυτή με την οξύτητα αλλά και τη γλύκα της από το μέλι που περιέχει, έρχεται και δένει υπέροχα με τις φράουλες και το αβοκάντο.

Ιδανική επιλογή για ένα δροσερό γεύμα, αλλά και υπέροχη πρόταση για να συνοδεύσει το γεύμα σας σε ένα τραπέζι. Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε στο ψυγείο καλά κλεισμένη σε ένα βάζο για να δέσει.

 

 

Και αν ακόμη βιάζεστε, ετοιμάστε ολόκληρη τη σαλάτα σας από την προηγούμενη μέρα και αφήστε την στο ψυγείο καλά σκεπασμένη. Την επόμενη μέρα οι γεύσεις και τα αρώματα της θα έχουν δέσει και η σαλάτα σας θα είναι πεντανόστιμη και έτοιμη για να την σερβίρετε ή να την πάρετε μαζί σας σε ταπεράκι στη δουλειά.

 

 

Οι αναλογίες που σας δίνω στην παρακάτω συνταγή, τόσο για τη κρεμώδη σάλτσα, όσο και για τα υλικά της σαλάτας είναι ενδεικτικές και εναρμονίζονται πλήρως με τις δικές μου γεύσεις. Μπορείτε ωστόσο να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τα δικά σας γούστα.

Για παράδειγμα εγώ πρόσθεσα παραπάνω τυρί φέτα. Ή μπορείτε αν δεν σας αρέσει το αβοκάντο, να το παραλείψετε και να προσθέσετε ντοματίνια.

Να σας πω επίσης ότι η σαλάτα αυτή ετοιμάστηκε, φωτογραφήθηκε και φαγώθηκε σε πραγματικό χρόνο, παρόλα αυτά έμεινε λίγη και την έβαλα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα την έβαλα σε ένα ταπεράκι και την πήρα μαζί μου στη δουλειά. Οι γεύσεις της είχαν δέσει και ήταν πεντανόστιμη.

Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο σας και αν έχετε τα υλικά βάλτε την στο πρόγραμμα σύντομα!

 

 

Για την Μακαρονοσαλάτα με φράουλα, αβοκάντο, φέτα και σάλτσα γιαουρτιού θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

  • 300 γρ μακαρόνια fusilli ολικής αλέσεως
  • 230 γρ φράουλες
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού χοντροσπασμένη φέτα( μπορείτε και παραπάνω)
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 40 με 50 γρ φιλέ αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ για την κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού

  • 100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30ml μηλόξυδο
  • 50 με 60γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης (ανάλογα με το πόση γλυκύτητα θέλετε να έχει η σάλτσα σας)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. της σούπας μαύρο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο ή σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το μπλεντεράκι για τον καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Κλείνουμε με το καπάκι το βάζο ή σκεπάζουμε καλά το μπολ μας με τη σάλτσα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να κρυώσουν.

Ενώ περιμένουμε να κρυώσουν τα μακαρόνια μας πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.

Θρυμματίζουμε σε μεγάλα κομμάτια το τυρί φέτα και τέλος καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το αβοκάντο.

Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και από πάνω τις φράουλες, το αβοκάντο και το τυρί φέτα. Τέλος πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Βγάζουμε τη σάλτσα από το ψυγείο και την ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα μας. Αν σας περισσέψει φυλάξτε την στο ψυγείο, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα σε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.

Ανακατέψτε πολύ καλά τη Μακαρονοσαλάτα σας και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Μπορείτε πριν την σερβίρετε να προσθέσετε επιπλέον φράουλες, τυρί φέτα και φιλέ αμυγδάλου στην επιφάνεια της.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή:handmadelittletreats.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours