Όποια μπύρα και αν… προσγειωθεί στο τραπέζι σας, έχουμε την κατάλληλη συνταγή μεζέ για να τη συνοδεύσετε.

Μπουκιές κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα για σκούρες ή μαύρες μπύρες

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο (κομμένα σε μπουκίτσες), 3 πράσινες πιπεριές για τηγάνι, 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, 1 κονσέρβα μανιτάρια ή και φρέσκα, 1 ξερό κρεμμύδι , ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, 1 κουταλιά μέλι, 1 ποτήρι κρασί , 1 κύβο λαχανικών , 5 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση: Κόβουμε τα στήθη σε κομματάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον κύβο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μέλι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει η σάλτσα.

Κολοκυθοτηγανίτες για μπύρες τύπου Pils

Υλικά: 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 2 καρότα τριμμένα, 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει), ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν. Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό. Η σύστασή του πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.

Αν στην πρώτη τηγανιά το μείγμα σκορπάει ή διαλύεται, τότε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι. Καλό είναι να αλατίσουμε το χυλό αφότου έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυρές οι τηγανίτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με κουτάλα χυλό στο τηγάνι. Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη. Αφήνουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Φλογέρες με προσούτο και τυρί για μπύρες Lager

Υλικά: 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 45 γρ. μουστάρδα, πιπέρι, αλάτι, 3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη , 1,5 κ.γ. κύμινο , 12 κομμένες λεπτές φέτες προσούτο, 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί

Για τη σως: 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 3 κ.σ. μαγιονέζα, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου) Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.

Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυρί. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου. Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα. Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.

Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με τη σως.

Μοσχαρίσιο tartar για μπύρες season

Υλικά: 150 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο (χρησιμoποιούμε το κέντρο του φιλέτου), 30 γρ. αγγουράκι τουρσί και επιπλέον για το σερβίρισμα, 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα, 30 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα, 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. Worcestershire sauce, 5 σταγόνες ταμπάσκο, 1 σφηνάκι μπράντι, 1 κρόκο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε σε κύβους (0,3×0,3 χιλ.) το φιλέτο (αφού έχουμε βγάλει τις ίνες με ένα κοφτερό μαχαίρι), προσέχοντας να μην το διαλύσουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά την κάππαρη, το αγγουράκι και τα κρεμμύδια και, με μια πετσέτα, τα στύβουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.

Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρέας και αφήνουμε σε ένα μπολ, σκεπασμένο με μια μεμβράνη μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα, έτσι ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις τους. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο και πάνω του τοποθετούμε προσεκτικά τον κρόκο. Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, κρεμμύδι, κάπαρη.

Τηγανιά αρνάκι με μουστάρδα για μπύρες IPA

Υλικά: 1 κιλό σπάλα από αρνί σε κυβάκια, 1/2 φλ. λευκό κρασί, 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μουστάρδα, 3 – 4 κλαράκια θυμάρι, 2 – 3 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε και σκουπίζουμε το αρνάκι. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλατοπίπερο και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ροδίζουμε το αρνάκι για 10 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι. Τελευταία στιγμή βάζουμε στην τηγανιά το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Πηγή: newsone.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours