Θα μου πείτε τώρα, χωρίς μαγιά και χωρίς ρούμι τι σόι μπαμπάς είναι… Είναι μια παραλλαγή για έναν απίθανο μπαμπά, πεντανόστιμο, αφράτο, ζουμερό και τόσο ελαφρύ που μπορείς να τον φας όλον αν δεν κινδυνεύεις να εκτεθείς. Μπορεί να παρεκκλίνει της κλασικής συνταγής όμως όταν τον δοκιμάσετε αυτό δεν θα σας απασχολήσει στο ελάχιστο.

Να σας πω την αμαρτία μου, εδώ και 25 χρόνια που κάνω αυτή τη συνταγή, την κρατούσα μυστική κι όταν μου τη ζητούσαν έκανα πως δεν άκουγα. Ένιωθα μια ηδονική ευχαρίστηση με την αντίδραση των ανθρώπων όπου και να το πήγαινα κι αυτό δεν ήθελα να το μοιραστώ με κανέναν. Λες και είχε μια αόρατη δύναμη το άτιμο αλλιώς δεν εξηγείται η μαγεία που άπλωνε. Όπου το πρόσφερα, πόρτες άνοιγαν, προβλήματα λύνονταν, φιλίες και σχέσεις ζωής ξεκινούσαν αλλά και τελείωναν, γλυκά όμως, όπως έπρεπε…

Όμως στα χρόνια που ακολούθησαν και με την άνθηση του ίντερνετ είχαμε διαρροή κι έτσι άρχισε να κυκλοφορεί αυτή η συνταγή που εγώ κράτησα επτασφράγιστο μυστικό για τόσα χρόνια. Βέβαια δεν νομίζω όλοι να πήραν χαμπάρι τη δύναμή της. Τώρα που ξέρετε το μυστικό της όπλο, αξιοποιήστε το κατάλληλα. Αν κάποιος σας ζορίζει φτιάξτε του μπαμπά και χαρίστε τον, θα εκπλαγείτε από την έκβαση! Φυσικά φτιάξτε το οπωσδήποτε και για την οικογένεια, δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι. Είναι τόσο δροσερό, λαχταριστό κι ονειρεμένο που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά…

Τι θα χρειαστούμε…

Για το μπαμπά

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέκιν

Για το σιρόπι

  • 3 φλ. νερό
  • 1,5 φλ. ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Ακόμη

  • 500ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 1 κ. σούπας μαρμελάδα χρώματος πορτοκαλί δηλαδή ροδάκινο ή βερίκοκο ή πορτοκάλι
  • Λίγα κερασάκια και ελάχιστο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για τη διακόσμηση

Για μετατροπή των φλιτζανιών σε γραμμάρια μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ

Πώς θα το φτιάξουμε…

Για το μπαμπά

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τις βανίλιες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση

Όταν κρυώσει το γλυκό, το βγάζουμε από τη φόρμα και μ΄ένα μαχαίρι το χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δύο κομμάτια όπου ανάμεσά τους θα μπει αργότερα η σαντιγί. Μπορούμε να το ξαναβάλουμε στη φόρμα για να το σιροπιάσουμε ή να το αφήσουμε στην πιατέλα και να το σιροπιάσουμε εκεί.

Στην φόρμα ρουφάει όλο το σιρόπι ενώ στην πιατέλα κάποια ποσότητα τρέχει έξω χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα στο γλυκό αρκεί να το σιροπιάσετε προσεκτικά κουταλιά κουταλιά ώστε να βραχεί όλο καλά. Δοκιμάστε ποιος τρόπος βολεύει εσάς καλύτερα. Αν νομίζετε πως θα σας δυσκολέψει να το βγάλετε από τη φόρμα σιροπιασμένο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει, τότε σιροπιάστε το κατευθείαν στην πιατέλα.

Αφήνουμε το γλυκό μία νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι. Την άλλη μέρα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε σ΄ένα κορνέ. Με μία σπάτουλα ανασηκώνουμε προσεκτικά το πάνω μέρος του γλυκού και με το κορνέ τοποθετούμε τη σαντιγί ανάμεσα στα δύο κομμάτια.

Σ΄ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα. Μ΄ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού ώστε να γυαλίσει κάτι που πάντα ξεχνάω να κάνω όπως και τώρα αλλά κανείς δεν μου έχει διαμαρτυρηθεί μέχρι σήμερα…

Από πάνω κάνουμε με το κορνέ διακοσμητικές ροζέτες και στολίζουμε με κερασάκια και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πηγή:cookeatup.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours