Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας Νικολάου με σπουδαία διατροφική αξία.

  • Προετοιμασία: 15
  • Μαγείρεμα: 18

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 500 γρ. σπαγέτι 6 ολικής άλεσης ΗΛΙΟΣ
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγέτι αλ ντέντε.
    2. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.
    3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
    4. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά.
    5. Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
  1. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
  2. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά.
  3. Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγέτι από τη σάλτσα.
  5. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι.
  6. Σερβίρω αμέσως.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours