Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό στρατσιατέλα από τον Πέτρο Συρίγο

Η Στρατσιατέλα (Stracciatella) είναι γεύση παγωτού που φτιάχνεται με γάλα, κρέμα γάλακτος και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

Εδώ σας το προτείνω σε μια πιο εύκολη εκδοχή, χωρίς παγωτομηχανή!

      Υλικά για το παγωτό
  • 3 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 1 ¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες
       Συνταγή για παγωτό στρατσιατέλα
  1. Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα στο μίγμα της ζάχαρης και των αβγών και ανακατεύετε. Ξαναρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε το μίγμα των αβγών που έχει κρυώσει τελείως και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις νιφάδες.
  3. Βάζετε το μίγμα στην κατάψυξη και το χτυπάτε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα. Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζετε σε ένα μπολ ανοξείδωτο, βάζετε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το τοποθετείτε στην κατάψυξη.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για στρατσιατέλα και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

About Post Author

+ There are no comments

Add yours