Υλικά:

2 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
50 γρ. (3-3 1/2 κ.σ) ζάχαρη Στεβιας κρυσταλλική η ζάχαρη Καρύδας
2 βανίλιες
100 ml γάλα η κρέμα γάλακτος light
Ξύσμα ενός λεμονιού
30 γρ. Λιωμένο φρέσκο ανάλατο βούτυρο
80 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσης (η 4 κ.σ γεμάτες)
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
4 μήλα καθαρισμένα
Λίγο χυμό λεμονιού
25 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατο ακόμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ αυγά, αλάτι, βανίλιες και τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και χτυπάμε. Τώρα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαριζ όχι με το μίξερ.
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη που κόβουμε πατάτες τσιπς. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού στα μήλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μια μαριζ.
Τοποθετούμε στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά 20-22 cm χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο μείγμα και βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα για 50′ λεπτά.

Αφού κρυώσει το ξεφορμαρουμε και ριχνουμε άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι.
Μυστικά:
Αν θέλετε να γίνει νηστίσιμη η συνταγή, αντί αυγά βάλτε 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες. Αντί γάλα βάζετε γάλα καρύδας η αμυγδάλου και αντί βούτυρο βάζετε μαργαρίνη.
Πηγή:helenasgreekcooking.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours