Κάνοντας ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο προσπάθώντας να ψαρέψω μία πρωτότυπη καλοκαιρινή συνταγή, έπεσα πάνω σε μία άκρως δροσερή πρόταση της αρθρογράφου των New York Times, Μελίσα Κλαρκ: Καρπούζι και τυρί φέτα.

Πρέπει να ομολογήσω πως για τον δικό μου ουρανίσκο είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς κάθε καλοκαίρι.

Γεγονός είναι πως τα τελευταία χρόνια η προσέγγιση πολλών από εμάς πάνω στο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο άλλαξε καθώς πλέον δεν χρειάζεται κανείς να αγοράσει ένα ολόκληρο καρπούζι ή να στριμώξει ένα τέτοιο όγκο στο ψυγείο του.

Σήμερα βρίσκουμε παντού εκτός από φέτες καρπουζιού, κομμένα στη μέση και μικρά κομμάτια, ικανά να χωρέσουν ακόμα και στην τσάντα μας.

Βέβαια οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και μερακλήδες καθώς τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την στιγμή που καρφώνουμε το μαχαίρι σε ένα ολόκληρο μεγάλο καρπούζι με τον τραγανιστό ήχο που φτιάνει στ′ αυτιά μας και στην συνέχεια η όψη της κατακόκκινης καρδιάς να μας προτρέπει να το καταβροχθήσουμε, πληρώνοντας βέβαια εκ των υστέρων τις συνέπειες των πράξεων μας.

Απο την άλλη, τα ατομικά καρπούζια εκτός απο βολικά και πρακτικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους καθώς είναι το ίδιο χυμώδη και γλυκά.

Στο προκείμενο τώρα. Εκτός από την κλασσική συνταγή σαλάτας με καρπούζι, που την σεβίρουμε με πράσινάδα, κρεμμύδι και φέτα έχοντας πασπαλίσει από πάνω ξερή ρίγανη, η Μελίσα Κλαρκ, μας δίνει μία διαφορετική προσέγγιση, πιο πικάντικη, με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε αφού τα έχουμε μαρινάρει πρώτα στο ζουμί που φυλάσσουμε τις πίκλες. Αντί για ρίγανη, παίζουμε με φρέσκα βότανα.

Υλικά

Για δύο άτομα

1 καρπούζι

1 αγγούρι

2 πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος σε βάζο ή κονσέρβα

Φρεσκοκομμένο βασιλικό, δυόσμο, άνιθο και μαϊντανό

Φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι – Φρέσκο Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους το καρπούζι ικανό να γεμίσει τέσσερις κούπες του καφέ. Αν δεν είναι παγωμένο, το βάζουμε για 10 με 15 λεπτά στην κατάψυξη ή εως ότου ολοκληρώσουμε την προετοιμασία με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Κόβουμε σε φέτες ένα μεσαίου μεγέθους αγγούρι.

Κόβουμε σε φέτες δύο πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος.

Βάζουμε και τα δύο υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζουμί από το βάζο με τις πιπεριές έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα υλικά μας.

Κατά την διάρκεια που μαρινάρεται το αγγούρι και οι πιπεριές, ψιλοκόβουμε τα βότανα μας καθώς και δύο φρέσκα κρεμμύδια (αν δεν αγαπάμε το φρέσκο κρεμμύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξερό κόκκινο κρεμμύδι).

Σε ένα πιάτο τακτοποιούμε το καρπούζι, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα βότανα.

Ρίχνουμε από πάνω λίγη από την μαρινάδα μας και απαραιτήτως καλό ελαιόλαδο, σπάταλα.

Τελειώνουμε με μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προτείνουμε:

Αν το επιθυμούμε μπορούμε να πρσοθέσουμε στην σαλάτα μας ντοματίνια κομμένα στη μέση, τριμμένο τυρί φέτα ή φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.

Καλή μας απόλαυση.

Πηγή: The New York Times

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours