Εγώ σας δίνω την συνταγή για μεζέ λαχταριστό…

Εσείς φτιάξτε τον μερακλίδικο γαύρο μαρινάτο, βάλτε μπύρες, παγωμένο κρασί  ή ούζο στο τραπέζι, φωνάξτε και 2-3 φίλους και καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο πολύ ψιλό
  • 100 γρ αλάτι χοντρό
  • 600 ml ξύδι
  • 3 σκ. Σκόρδο
  • Καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

Προσπαθούμε να βρούμε στην αγορά πολύ ψιλό γαύρο. Του αφαιρούμε τα κεφάλια και ότι τραβήξουμε από εντόσθια με αυτόν τον τρόπο. Πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ, βάζουμε  μια στρώση γαύρο, πασπαλίζουμε αλάτι και ξανά γαύρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Στο τέλος περιχύνουμε το γαύρο με το ξύδι, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα ψάρια καλά και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 10 ώρες ιδανικά στον πάγκο της κουζίνας σε δροσερό σημείο, αν έχει πολύ ζέστη στο ψυγείο . Στη συνέχεια αφαιρούμε το γαύρο από το ξύδι και αφού στρώσουμε όλο το γαύρο σε ένα καθαρό κατά προτίμηση γυάλινο μπολ, περιχύνουμε με ηλιέλαιο (γιατί το ελιαόλαδο παγώνει στο ψυγείο)φροντίζοντας να σκεπαστεί καλά ο γαύρος μας. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο για ένα μήνα περίπου. Τον σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

 

Λίγα λόγια για την Eύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours