Όλοι λατρεύουμε να τρώμε λουκουμάδες και ειδικά όταν βρίσκουμε ένα μαγαζί το οποίο ξέρει να τους φτιάχνει καλά. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία συνταγή για να φτιάξετε και εσείς αυτούς τους σπιτικούς λουκουμάδες με κανέλα και μέλι αλλιώς μπορείτε να δοκιμάσετε και τις τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ κιλό αλεύρι φαρίνα κόκκινη
  • 4 γρ. Μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι
  • Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
    Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  • Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
  • Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Λαχταριστοί λουκουμάδες με ζάχαρη – Το καλύτερο γλυκό

Οι λουκουμάδες είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάταμαρμελάδα ή κρέμα, που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολους λουκουμάδες, με δυο υλικά, τσακ μπαμ χωρίς να περιμένεις να φουσκώσουν!

Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/2φλ βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό
  4. Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours