Φτιάξτε λαχταριστά donuts χωρίς καν μίξερ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε λαχταριστά donuts με γλάσο βανίλιας, πασπαλισμένα με τρουφάκια και γέμιση κρέμας, καραμέλας ή σοκολάτας;

Δε χρειάζεται να αντισταθείτε γιατί είναι ένας από τους πιο γλυκούς πειρασμούς που μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε στο σπίτι, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ!

Αυτά τα donuts θα ενθουσιαστούν μικρούς και μεγάλους και όλοι θα θέλουν να μάθουν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας

Μια μικρή συμβουλή: Αν θέλετενα τα κάνετε σαν μελένιους λουκουμάδες, μπορείτε να αραιώσεετε μέλι με λίγο νερό και να το ζεστάνετε ελαφρώς. Αφού αραιώσει, βουτήξτε τα μέσα στο μέλι!

Αν θέλετε να τα γεμίσετες, τότε θα τα κάνετε ολοστρόγγυλα χωρίς τρύπα στη μέση. Δεύτερον, αφού κρυώσουν ελαφρώς, και αφού έχετε ετοιμάσει τη γέμιση – κρέμα βανίλιας ή σοκολάτας ή κάποια μαρμελλάδα- βάλτε την σε μια σύριγγα με χοντρό στόμιο και στο πλάι από το donuts κάνε μια τρύπα και βάλτε τη γέμιση.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα ή
για το γλάσο:

150γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1κ.σ λιωμένο βούτυρο
λίγο χλιαρό νερό

Επί το έργον:

Σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε με τα χέρια καλά, ώσπου να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα. Έπειτα, αλευρώστε τον πάγκο σου και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Με κουπ πατ κόψτε σε στρογγυλά donuts. Αν θέλετε και με ένα πιο μικρό κουπ πατ, βάλτε το στη μέση για να κάνετε και τη μικρή τρύπα στη μέση.

Όσο κάνετε τα donuts, βάλτε λάδι στην φωτιά να καίει. Αφού κάψει ρίξτε μέσα τα donuts και αφήστε τα να ροδίσουν. Αφού ροδίσουν βγάλτε τα στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν ελαφρώς πασπαλίστε τα με ζάχαρη. Εκτός αν τα γλασάρετε, οπότε  αφήστε τα να στραγγίζουν και ξεκίνα το γλάσο.

Ανακατέψετε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια. Ξκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι το γλάσο σου να είναι σχετικά ρευστό. Βούτα τα donuts στο γλάσο και άφησε τα σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν. Καλή απόλαυση!

Πηγή: ediva.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours