ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το aquafaba ή αλλιώς ο ζωμός ρεβιθιού είναι το must υλικό ακόμα και για τα γλυκά σου

Συνηθίζεις να πετάς στο νεροχύτη το νεράκι από τα βρασμένα ρεβύθια ή φασόλια. Να πώς θα το αξιοποιήσεις αν είσαι vegan!

Το aquafaba, ή αλλιώς ο ζωμός από τα ρεβίθια, έχει αναδειχθεί σε μια μεγάλη τάση του wellness τα τελευταία χρόνια και είναι ένα από τα βασικά υλικά που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου αν ακολουθείς μια vegan διατροφή.  Γιατί; Το ζουμί από τα ρεβίθια αυτό μπορεί να είναι σπουδαίο υποκατάστατο του αυγού και παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Τι είναι το aquafaba ή αλλιώς ο ζωμός ρεβιθιού;

Πρόκειται το νερό που βράζουμε τα ρεβίθια και συνήθως πετάς, όμως, μπορείς να αξιοποιήσεις αφού μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό στις συνταγές σου. Το άμυλο που περιέχει βοηθά πολύ στους αφρούς και τις κρέμες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θερμοκρασίες χωρίς να μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του.

Πώς θα το αντικαταστήσεις; 

Χρησιμοποίησε:

  • 1 κουταλιά της σούπας για κάθε κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανά ασπράδι αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας ανά ολόκληρο αυγό

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το ζουμί από ρεβίθια ή μαύρα φασόλια (aquafaba):

-Στις λιχουδιές που ψήνεις!

brownies-ksilaki

Το ζουμί από τα ρεβίθια, μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά στα μπράουνις, τα κέικ και μπισκότα που φτιάχνεις. Το ένα αυγό είναι τρεις κουταλιές της σούπας περίπου σε μέγεθος, οπότε 3 κουταλιές από ζουμί είναι αρκετές για να το αντικαταστήσουν σε κάθε συνταγή.

-Στη σαντιγί:

Σαντιγί ή frosting για cupcake, πρόσθεσε ζουμί από ρεβίθια, με εκχύλισμα βανίλιας και ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρεις ένα αφράτο αποτέλεσμα. Δοκίμασε και το συνδυασμό κρέμας από γάλα καρύδας με ζουμί από ρεβίθια.

-Στο πρωινό σου:

Pancake

Μπισκότα, τηγανίτες, όλα μπορούν να μεταμορφωθούν χάρη στο ζουμάκι! Απλά αντικατάστησε το 1 αυγό με 3 κουταλιές ζουμί από τα ρεβίθια.

-Και μαρέγκα:

Φτιάξε μαρέγκα με ζουμί από τα ρεβίθια και ζάχαρη άχνη! Ναι γίνεται!

Πηγή:shape.gr

Comment here

shares