Γευστική συνταγή για κοτόπουλο με σκόρδο και πιπεριά τσίλι.

kotopoulo skordo piperia tsili
Μερίδες: 2  Χρόνος προετοιμασίας:   Χρόνος Μαγειρέματος: 
Βαθμολογία 5.0/5 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 2 φρέσκιες πιπεριές τσίλι
  • 1 χαμπανέρο και 1 ταμπάσκο
  • 10 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 20 γρ.)
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν σας αρέσει η καυτερή γεύση της πιπεριάς τσίλι προτιμήστε μία πορτοκαλί πιπεριά χαμπανέρο, πολύ καυτερή αλλά ιδιαίτερα αρωματική και με πολύ ενδιαφέρουσα γεύση.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Καθαρίστε πέντε σκελίδες σκόρδου και ψιλοκόψτε τις.
  3. Αφήστε τις υπόλοιπες ολόκληρες και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  4. Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι, την κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και όλο το σκόρδο.
  5. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ένα λεπτό σε δυνατή θερμοκρασία.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο.
  7. Αλατοπιπερώστε όσο θέλετε, ανακατέψτε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία ώστε να μην καεί.
  8. Μετά από 5-7 λεπτά θα είναι έτοιμο.
  9. Προσθέστε όση πιπεριά χαμπανέρο θέλετε και σερβίρετε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours