Προσέχουμε πολύ στο βράσιμο της γαρίδας γιατί αν τις παραβράσουμε μπορεί να λιώσουν. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και 1/4κγ. γλυκάνισο για έξτρα γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ                          4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ             20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ                     30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες κτψ. με το κέλυφος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
50 γρ. ούζο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 στικ σέλερυ κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
¼ κγ μπούκοβο
100 γρ.ελαιόλαδο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
Αλάτι
300 γρ.φέτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
2. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ.
3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
5. Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ρίχνουμε τη ντομάτα και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
7. Στη συνέχεια αδειάζουμε το φαγητό μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η φέτα.
8. Σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.
giorgostsoulis.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours