10 διαφορετικά υλικά με τα οποία μπορείς να κάνεις pesto

Το pesto είναι ένας από τους πιο εύκολος τρόπους να κάνεις πολύ γευστικό ένα πιάτο μακαρονάδας. Και με πολύ απλή παρασκευή.

Στην πραγματικότητα το pesto είναι ένα μείγμα από λάδι, λαχανικά, κουκουνάρι, σκόρδο και αλάτι και πιπέρι. Ίσως και τυρί. Παρακάτω θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι απαραίτητο το να φτιάξεις με βασιλικό και κουκουνάρι. Αν και πάντα αγαπάμε την αρχική εκδοχή των πραγμάτων μερικές φορές αξίζει να δοκιμάσουμε την αλλαγή.

Από μπρόκολο

Half Baked Harvest

Βράσε ένα μικρό μπρόκολο ή μερικές τούφες και πέρασε τις από το blender με φύλλα μαϊντανού και κουκουνάρι. Πρόσθεσε παρμεζάνα και ελαιόλαδο και είναι έτοιμο.

Από λιαστές ντομάτες
Δούλεψε σε ένα μπλέντερ μερικές λιαστές ντομάτες -μαζί με το λάδι τους- με μία χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Πρόσθεσε παρμεζάνα και σκόρδο.

Από ρόκα
Θα αντικαταστήσεις την ”τσαχπινιά” του βασιλικού με την σπιρτάδα της ρόκας και θα προσθέσεις καρύδια. Μαζί βάλε παρμεζάνα, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Από καλαμπόκι
Βάλε σε ένα μπλέντερ το καλαμπόκι με τυρί πεκορίνο, κουκουνάρι, κόλιαντρο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Θα το αγαπήσεις.

Από πράσινες ελιές
Ανακάτεψε σκόρδο, μαϊντανό, βασιλικό, πράσινες ελιές και ελαιόλαδο.

Από καρότο
Χρειάζεσαι καρότα, καρύδια, πεκορίνο, σκόρδο και ελαιόλαδο. Θα δώσεις φανταστικό χρώμα στο πιάτο σου.

Από σουσάμι
Συνδύασε βασιλικό, σκόρδο, ginger, λεμόνι, σουσάμι που έχεις καβουρδίσει και σησαμέλαιο.

Από kale

To Taste

Kale, καρύδια, πεκορίνο, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Από μέντα
Φρέσκια μέντα, σπανάκι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Πρόσθεσε στο τέλος για ένα λεπτό μία χούφτα φυστίκια.

Από κόλιανδρο
Βασιλικός, κόλιανδρο και μαϊντανός. Κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο. Είναι αρκετά κοντά με την κλασική εκδοχή του pesto αλλά το κόλιανδρο κάνει τη διαφορά.

Πηγή: savoirville.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours