Kατεβήκαμε την Πανόρμου και φάγαμε πάπια, φαλάφελ και σουβλάκια με ιστορία.

της Ναστάζια Καπέλλα

Σχεδόν κάθε Πέμπτη θα παίρνουμε και από έναν δρόμο της Αθήνας και των Περιχώρων και θα δοκιμάζουμε τα καλύτερα φαγητά του. Μέχρι τώρα έχουμε επισκεφτεί την Πραξιτέλους, την Αθηναΐδος, την Αιμιλίου Βεάκη και έχουμε αναζητήσει στους δρόμους της Αθήνας τα φαγητά που σερβίρονται στο Thanksgiving.

Σειρά έχει η Πανόρμου, η λεωφόρος που μπορείς να περάσεις όλη σου την ημέρα και να φας ό,τι κουζίνα τραβάει η όρεξή σου.

To Κιόσκι

Το Κιόσκι είναι ακριβώς απέναντι από τον σταθμό του μετρό και το παρατηρείς πρώτα πρώτα λόγω της κατασκευής του, για την οποία έχει πάρει και βραβείο από το αρχιτεκτονικό περιοδικό Δομές. Ο κος Ζαφείρης, τον οποίο βρήκαμε πίσω από την μπάρα της προσεγμένης αυτής καντίνας, άνοιξε το Κιόσκι πριν 6 χρόνια.

Τι να φας: Το Κιόσκι εκτός από ωραίο καφέ, προσφέρει ό,τι σφολιάτα μπορείς να φανταστείς, αλλά και πολύ ωραία σάντουιτς. Το καμάρι όμως του μαγαζιού είναι το club sandwich με την ομελέτα.

Πού και πότε: Λουίζης Ριανκούρ 64, Δευτέρα με Παρασκευή 06:00-17:00, Σάββατο 06:00-15:00, Κυριακή κλειστά.

Δικτυώσου: FacebookInstagram

Peking Duck

Πριν από 1,5 χρόνο άνοιξε τις πόρτες του το Peking Duck στην Πανόρμου και πλέον έχει καθιερωθεί στον street food χάρτη της Αθήνας.

Τι να φας: Ο κατάλογος του Peking Duck προσφέρει φυσικά πάπια Πεκίνου σε διάφορες μορφές. Από noodles σε ρύζι και από σαλάτα σε bao bun και σε σούσι. Φυσικά και το must είναι να πάρεις πάπια, υπάρχουν όμως και επιλογές με κοτόπουλο, αλλά και γαρίδα. Εμάς το αγαπημένο μας πιάτο είναι η πάπια με το ρύζι, σίγουρα όμως οποιοδήποτε πιάτο του καταλόγου μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου.

Πού και πότε: Πανόρμου 105, Δευτέρα με Πέμπτη και Κυριακή 13:00-01:00, Παρασκευή και Σάββατο 13:00-02:30

Δικτυώσου: FacebookInstagram

Φαλάφελ Πανόρμου

Ο κος Χρήστος άνοιξε το φαλαφελάδικο της Πανόρμου το 2014. Η σχέση του με το ανατολίτικο φαγητό γεννήθηκε από τον καιρό που είχε περάσει μικρός στη Βυρητό. Τα φαλάφελ, που προσφέρει είναι χειροποίητα, και τα φτιάχνει μόνος του καθημερινά.

Τι να φας: Φαλάφελ όσο πιο απλό γίνεται. Όταν ο κεφτές είναι τόσο ωραίος δεν θες να τον επισκιάζουν πολλά υλικά. Φαλάφελ, λίγη ντομάτα με μαϊντανό και σος ταχίνι είναι ό,τι χρειάζεται για να το ευχαριστηθείς στο μέγιστο. Και άμα έχεις όρεξη για αλλάγή, το μαγαζί προσφέρει και καλό λαχματζούν.

Πού και πότε: Λογοθετίδη 3, Δευτέρα με Κυριακή 12:00-02:00

Δικτυώσου: Facebook

Ιστορίες Γεύσεων

Οι Ιστορίες Γεύσεων είναι ένα από τα παλαιότερα street food στην Πανόρμου, αφού αισίως το καλοκαίρι έκλεισε τα 10 χρόνια λειτουργίας.

Τι να φας: Οι Ιστορίες Γεύσεων έχουν από τους καταλόγους που προσφέρουν πραγματικά τα πάντα. Εκτός από τα γνωστά, γύρο και καλαμάκια δηλαδή, μπορείς να βάλεις στο σουβλάκι σου σεφταλιά, κεφτεδάκια σπιτικά, λουκάνικο, κοτομπουκιές, κοτομπέικον, φαλάφελ, αλλά και κεμπάπ φιλαδέλφεια. Εμάς μας κέντρισαν την προσοχή τα σπιτικά κεφτεδάκια και δεν το μετανιώσαμε.

Πού και πότε: Πανόρμου 84Α, Δευτέρα με Κυριακή 12:00-04:00

Δικτυώσου: Facebook

Zήσης

Ο Ζήσης Παπαζήσης άνοιξε το ομώνυμο κατάστημα προς τιμήν του παππού του, Ζήση, και τον βρίσκεις σε δύο σημεία. Στην Αθηναΐδος και στην Πανόρμου. Στο σουπλά του μαγαζιού διαβάζεις και την ιστορία του. Ο παππούς Ζήσης μαζί με σύζυγό του, Ουρανία, τη δεκαετία του ’50 ήταν γνωστοί για το ψάρι τους στον Βόλο. Υπάρχουν δύο εκδοχές όμως για το πώς προέκυψε το “ψαράκι στο χωνάκι”. Η πρώτη λέει ότι συγγενείς, γείτονες και φίλοι, έσκιζαν κομμάτια από τη λαδόκολλα και τύλιγαν το ψάρι τους σε αυτά, για να το πακετάρουν για το σπίτι. Η δεύτερη εκδοχή λέει ότι οι ναύτες του πολεμικού ναυτικού και φανατικοί θαμώνες, ζητούσαν από τον παππού Ζήση να τους πακετάρει τα ψαράκια στο καπέλο, συνθηματικά αποκαλούμενο και “χωνάκι”, για να τα περάσουν και στο πλοίο.

 

Τι να φας: Το bestseller -και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε δικαίως bestseller του μαγαζιού- είναι η τραγανή γαρίδα σε χωνάκι συνοδευόμενη από λεμόνι και σος. Εκτός από αυτό όμως μπορείς να απολαύσεις γαύρο, αθερίνα, καλαμάρι, ψαροκεφτέδες, στικς μπακαλιάρου, πατάτες τηγανητές είτε σε χωνάκι είτε στο τραπέζι, τσιπούρα στη σχάρα, αλλά και σαλάτες και αλοιφές.

Πού και πότε: Λεωφόρος Κηφισίας 105, Δευτέρα με Κυριακή 12:00-00:00

ΔικτυώσουInstagram

*Φωτογραφίες: Oneman.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Πηγή:oneman.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours