Το καλό κεμπάπ πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Ευτυχώς, ψάξαμε εμείς για εσένα και σε στέλνουμε συστημένο για φαΐ.

Το κεμπάπ, σε γενικές γραμμές, είναι κάπως δύσκολο να βγει κακό. Εκτός κι αν το κάψεις, αν το ξεράνεις ή αν δεν ξέρεις να το φτιάχνεις καν – που ευτυχώς είναι λίγες οι περιπτώσεις – οι πιθανότητες να φας ωραίο κεμπάπ στην Αθήνα είναι πολλές. Και ο κάθε άνθρωπος που ξέρεις, πιθανότατα, θα έχει να σου προτείνει ένα μαγαζί που φτιάχνει «το καλύτερο κεμπάπ που έχεις φάει».

Μικρό μυστικό: Όλοι αυτοί οι φίλοι σου έχουν δίκιο. Και πρέπει να ακούσεις την συμβουλή τους και να τους ακολουθήσεις στο αγαπημένο τους, επειδή κάτι θα ξέρουν. Τώρα, για λιγότερο κρυμμένες σε στενάκια φιλικών γειτονιών διευθύνσεις, έχεις κι εμάς τους φίλους σου να σου μεταδώσουμε τις δικές μας γευστικές εμπειρίες από την Αθήνα. Ετοιμάσου, θα σε πάμε μεγάλη βόλτα.

Λέι Λιμ Λέι

Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ.: 211 7009383

Τώρα, το να πας στο Λέι Λιμ Λέι, βέβαια, και να πάρεις μόνο κεμπάπ είναι αμαρτία· ό,τι βγάζει η κουζίνα αυτού του μαγαζιού έχει τέλεια γεύση. Αλλά αφού μιλάμε για κεμπάπ, ας μιλήσουμε για το κεμπάπ: μπορείς να το απολαύσεις σκέτο, με πουρέ γιαουρτλού ή με πουρέ μελιτζάνας – ένα συγκλονιστικό πιάτο που λέγεται Αλί Ναζίκ. Το mood είναι ανατολίτικο, φουλ κεφάτο, οι ρακές διαδέχονται η μία την άλλη, και στο τέλος με το ζόρι πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.

Κυρ-Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320

Κατεβαίνουμε προς νότια, και κάνουμε μια στάση στον τέλειο χώρο του κυρ-Αρίστου, που είναι σαν να μπαίνεις σε παλιό ταβερνάκι, μέσα σε μια σκεπαστή αυλή που γεμίζει κόσμο από όλο το λεκανοπέδιο. Και δικαίως, επειδή το κεμπάπ του είναι απίστευτο. Στα άλλα υπέροχα του μενού, το σουτζούκι με αυγά και το σαγανάκι με παστουρμά και πολίτικο σουτζούκι. Μαζί με το απαραίτητο ούζο, ο λογαριασμός θα φτάσει γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Πολίτικες γεύσεις

Β. Γεωργίου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6850051, 210 6853947

Κεμπάμ απολαυστικό και σε πολλές παραλλαγές, αλλά και λαχταριστά λαχματζούν θα βρεις σ’ αυτό το στέκι του Χαλανδρίου—είπαμε, θα σε πάμε βόλτα. Οι μερίδες είναι χορταστικότατες, ενώ στα «οπωσδήποτε» του μενού είναι και το πολίτικο μπιφτέκι. Μαζί με μπύρα ή κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Τα Χειροποίητα Του Μιχάλη

Δρυάδων 9, Ηράκλειο, τηλ: 21 0285 5800

Ο χώρος του είναι λιτός και απέριττος—πράγμα που, αν ξέρεις, καταλαβαίνεις από την αρχή ότι η προσοχή του μαγαζιού πέφτει σε άλλα πράγματα. Και μετά παραγγέλνεις και σου φτάνει στο πιάτο (ή σε τυλιχτό) ένα κεμπάπ συγκλονιστικό, ζουμερό αλλά και καλοψημένο, με ακριβώς όσα μπαχαρικά χρειάζεται. Όλα χειροποίητα, όλα πεντανόστιμα. Μαζί με μπύρα, υπολογίζουμε 10-12€ το άτομο.

Τόμας 

Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9015981

Κάποτε ήταν από εκείνα τα συνοικιακά μυστικά. Ευτυχώς, αυτό το μυστικό διέρρευσε χωρίς να χάσει ούτε μια σταλιά γεύσης. Και πώς να την έχανε, άλλωστε, αφού το κεμπάπ του Τόμας χρησιμοποιεί την αυθεντική αρμένικη συνταγή και είναι απλά απίστευτο. Για μια μεγάλη, χορταστική μερίδα κεμπάπ γιαουρτλού, υπολογίζουμε γύρω στα 7-8€.

Νέζος

Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, τηλ.: 6972340342

Και καταλήγουμε την βόλτα μας στο Γκάζι, με αρκετό χώρο στο στομάχι για να τσιμπήσουμε κι εδώ ένα κεμπάπ, με θέα τις ράγες του τραίνου. Εδώ ο Νέζος σερβίρει για πολλά χρόνια ανατολίτικα πιάτα, με μπόλικη χειροποίητη κόκκινη σάλτσα, που απαιτεί ένα ολόκληρο άρθρο από μόνη της. Επειδή κάποιος πρέπει να φροντίζει και όσους ξενυχτούν σ’ αυτή την γειτονιά. Είναι και πολλοί. Ο λογαριασμός θα βγει περίπου 8-10€ το άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours