Στα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Νέας Ιωνίας

Αν βρεθείς στην Νέα Ιωνία να τριγυρνάς και θέλεις κάπου να αράξεις με την παρέα και να περάσεις και καλά, εμείς εδω στο athensmagazine.gr έχουμε τις καλύτερες επιλογές για την παρέα. Τα πιο φανταστικά μεζεδοπωλεία, με πολύ καλό φαγητό, τέλειους μεζέδες, άφθονα οινοπνευματώδη αποστάγματα και σε κάποια μουσική μέχρι πρωίας.

Ο Καραβίδας

καραβιδας νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Γεύση από θάλασσα φέρνει ο Καραβίδας στη Νέα Ιωνία, σε αυτό το φιλόξενο μεζεδοπωλείο για ψαροφαγάδες που απλώνει τραπεζάκια στη ζεστή σάλα αλλά και έξω, πλάι στα δέντρα. Εδώ απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι, κυδώνια και γυαλιστερές, συμιακό γαριδάκι και άλλες γεύσεις συνοδεία τσίπουρου Πρέβεζας.

Πιάτσα Μεζεδάκι

πιατσα μεζεδακι νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Σε έναν όμορφο, καθαρό χώρο που παντρεύει την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ με αυτή ενός παρεΐστικου μοντέρνου μεζεδοπωλείου, το Πιάτσα Μεζεδάκι σεβρίρει πρωτότυπους μεζέδες στα τραπεζάκια της σάλας ή της μικρής του σκεπαστής αυλής. Δοκιμάστε πατάτες με φρέσκο κρεμμύδι, φέτα και σκορδόλαδο, χαλουμοπιτάκια, μπουγιουρντί με σουτζούκι, κοτόπιτα με φύλλο τορτίγιας, μελωμένο σαγανάκι κανταΐφι, κρασάτες κοτομπουκιές, μπριζολάκια με baby πατάτες, σμυρναίικα σουτζουκάκια με τριμμένη μυζήθρα, σιουφηχτή μακαρονάδα με απάκι και γραβιέρα και άλλα νόστιμα πιάτα.

Μπούκοβο

μπουκοβο νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Η φιλόξενη γωνιά του Μπούκοβου ξεκίνησε δειλά σαν ένα παρεΐστικο καφενεδάκι, που σιγά-σιγά άρχισε να προσφέρει μερικά μεζεδάκια, ξεφουρνίζοντας σταδιακά όλο και περισσότερα πιάτα από την κουζίνα του. Έτσι, εξελίχθηκε σε ένα μερακλίδικο μεζεδοπωλείο, όπου οι ρακές συναντούν τα πιάτα ελληνικής κουζίνας, οι κλασικοί μεζέδες όπως τα μπουρεκάκια, οι κολοκυθοκεφτέδες και τα παστουρμαδοπιτάκια συνδυάζονται με γεμιστά κεμπάπ, μανιταρόπιτες, μπριζολάκια με χαλούμι και παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ο χώρος ευχάριστος και οι τιμές χαμηλές.

Πεινώκιο

πεινωκιο νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Μπαχαρικά, παλέτες χρωμάτων και αρωμάτων. Υπέροχες μυρωδιές και αναμνήσεις από το φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς. Η αίσθηση της γειτονιάς και μία όμορφη μικρασιατική γωνιά, όπου παντρεύονται αρμονικά το μεράκι, ο κόπος, το ψάξιμο, η υπομονή και η φαντασία.

Στο μεζεδοπωλείο “Πεινώκιο” μέσα από παραδοσιακές νοστιμιές, αλλά και ευφάνταστες επιλογές, θα δεις να ξεδιπλώνεται στο τραπέζι σου το μυστήριο των γεύσεων και των αισθήσεων. Οσα παρέχει αποκλειστικά η ελληνική γη. Πάντα φρέσκα, χειροποίητα και μακριά από την εύκολη λύση της κατάψυξης.

Προσεκτικά διαλεγμένα κρεατικά που παντρεύουν τους χυμούς τους με τις κάθε λογής σάλτσες και τυλίγονται απαλά στην αφή των μαριναρισμένων λαχανικών, έτοιμα πλέον για να φλερτάρουν ευλαβικά με τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, τσίπουρου και ρακής.

Ρακογυάλι

ρακογυάλι νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Μικρούλι τσιπουράδικο, με λιγοστά τραπεζάκια, το οποίο σερβίρει εκλεκτές γεύσεις για να συνοδεύσουμε το τσίπουρο ή το κρασί μας. Κρεατικά και ψαρικά κατέχουν ίσες θέσεις στο μενού, και στα τραπέζια καταφθάνουν παστουρμαδόπιτες και κοτόπιτες, πολίτικο σαγανάκι, κεφτεδάκια γιανννιώτικα, γαλοτύρι, τηγανιά χοιρινή, μπακαλιάρος σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή, μυδοπίλαφο και λοιπά πιάτα ημέρας. Κάθε Σάββατο μεσημέρι στις 14.30 έχει ζωντανή μουσική από παρέες χωρίς μικρόφωνα, ενώ ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και για τα πρώτα τσίπουρα με μεζέ της ημέρας για τους μερακλήδες.

Αρχονταράκι

αρχονταρακι νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού, το Αρχονταράκι σερβίρει νοστιμότατα παραδοσιακά μεζεδάκια στον ζεστό του χώρο ο οποίος χωρίζεται σε δύο ορόφους, με τον πάνω να είναι περισσότερο «ήσυχος». Τζατζίκι και τυροσαλάτα είναι χειροποίητες, ενώ ό,τι πρέπει για παρέες είναι το mix grill με σουβλάκι κοτόπουλο, χοιρινό μπριζολάκι, μπιφτέκι, λουκάνικο και πατάτες. Αξίζει να δοκιμάσετε και τα σκιουφιχτά με μανιτάρια και σάλτσα τυριού, όπως και τη χοιρινή τηγανιά με θρούμπι. Κάθε Παρασκευή βράδυ έχει ζωντανή μουσική με έντεχνα και λαϊκά, ενώ ενίοτε βάζει και βραδιές ρεμπέτικου.

Πριγκηπέσσα

πριγκηπέσσα νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Παρεΐστικο κλίμα, ζεστό περιβάλλον και μουσικές με μικρόφωνα που μας ταξιδεύουν από παραδοσιακά ρεμπέτικα και λαϊκά μέχρι τις μελωδίες της λεβεντόγεννας βρίσκουμε σε αυτό το μικρό «κέντρο διασκέδασης». Η Πριγκηπέσσα της Νέας Ιωνίας λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ με ζωντανή μουσική από τους Πλάγιους Δεύτερους και τον Γιάννη Παπάζογλου, πλην εκτάκτων μουσικών περιστάσεων, κατά τις οποίες ανοίγει και Κυριακές μεσημέρι με διαφορετικό κάθε φορά σχήμα. Ποτάκια, χύμα κρασί και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών, αλλαντικών και τυριών τεσσάρων ατόμων συνοδεύουν τις πενιές σε αυτό το συμπαθέστατο μουσικό κουτούκι.

Περί Κρεάτων Γεύσεις

περι κρεατων γευσεις νεα ιωνια μεζεδοπωλεια

Ζεστό και συνοικιακό μουσικό μεζεδοπωλείο, στο οποίο μαζεύονται ρεμπετοπαρέες ή και ορχήστρες όλο το χρόνο και στήνουν ωραιότατα γλέντια με εξίσου ωραίες πενιές. Το μενού περιλαμβάνει προβατίνα, αρνίσια παϊδάκια, κοντοσούβλι, πατσαδάκι για τους μερακλήδες, χειροποίητα τυροπιτάκια, χοιρινά μπριζολάκια, ταμπουλέ, κρητικό ντάκο, τηγανιά κοτόπουλο, μπουρεκάκια και λοιπά μεζεκλίκια τα οποία συντροφεύουν όμορφα το καλό χύμα κρασί. Ζωντανή μουσική εδώ θα απολαύσετε Τρίτη με Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Πηγή:athensmagazine.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours