Στο Περιστέρι, το Αιγάλεω, την Πετρούπολη και το Χαϊδάρι, οι αυλές είναι πολύχρωμες, οι μεζέδες νόστιμοι και η ζωή ωραία.

Στα δυτικά τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια
Αν μένεις στα πέριξ κατά πάσα πιθανότητα τα έχεις τιμήσει ουκ ολίγες φορές. Αν έρχεσαι από κάπου αλλού τα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν είναι λόγος αρκετός να περάσεις το… σύνορο του ποταμού με κατεύθυνση την (καθόλου άγρια, πολύ νόστιμη) αθηναϊκή δύση.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου 
Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 21 0577 1109

Δύο ονόματα, ένας ενιαίος χώρος που χωρίζεται σε δύο γλυκύτατες γωνιές, πολλοί πεντανόστιμοι μεζέδες. Στο Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου ερχόμαστε τον χειμώνα για το τέλειο cozy περιβάλλον με τις νοσταλγικές ταπετσαρίες και τις φορτωμένες βιβλιοθήκες, και το καλοκαίρι για να πιάσουμε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο. Στα χιτ του μενού συγκαταλέγονται τα καταϊφάκια με ανθότυρο και μέλι, η πατατοσαλάτα με μανιάτικο σύγκλινο, και η κρασάτη τηγανιά κοτόπουλο. Με το ξακουστό τους ημίγλυκο κρασί, ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο.

Ρεμεζέ 
Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ: 2130313723

Χαλαρό και παρεΐστικο, απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και στήνει μια καθημερινή γιορτή, με εκλεκτά τσίπουρα και ρακές να συνοδεύουν μεζεδάκια όπως μιλφέιγ μελιτζάνας, παστουρμαδοπιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού, μπουρεκάκια κοτόπουλο με γραβιέρα και μανιτάρια, μανιταροκεφτέδες, κρητικά καλτσούνια με ξυνομυζήθρα, τηγανιές, αυγά με απάκι, βαρβάτη σταβλίσια μπριζόλα 500 γραμμαρίων, αλλά και κάποιες θαλλασινές επιλογές, όπως μύδια αχνιστά, κριθαρότο γαρίδας, γαύρο μαρινάτο και κροκέτες μπακαλιάρου. Λογαριασμός στο τέλος, στα 12-15€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου. Αναλυτικό μενού εδώ.

Λεμονανθός 
28ης Οκτωβρίου 35, Πετρούπολη, τηλ.: 21 1111 6978

Νοσταλγική διακόσμηση, φωτεινά χρώματα, λουλούδια στα τραπέζια φτιάχνουν την ατμόσφαιρα αυτού του πεντάμορφου μεζεδοπωλείου που άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο χρόνια στην Πετρούπολη. Στο μενού του συναντάμε μεζεδάκια σαν τα γεμιστά μανιτάρια με μπέικον, πράσο και παρμεζάνα, τον θρακιώτικο καβουρμά με ταλιατέλες, τα σκιουφιχτά με απάκι Κρήτης, τα αλμυρίκια με ψητά ντοματίνια και αφραλάτο Γαύδου, την τηγανιτή φέτα με καρπούζι, αλλά και θαλασσινές γεύσεις, όπως το γεμιστό θράψαλο στη σχάρα και το φιλέτο γλώσσας με τραγανό κουρκούτι και πατατοσαλάτα. Με ουζάκι ή κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Μεζεράκη 
Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι, τηλ: 2105986701

Μια από τις ωραιότερες αυλές της αθηναϊκής δύσης, στρωμένη με τις νοσταλγικές πλάκες που είχαν τα σπίτια των χωριών, φορτώνει τα τραπεζάκια της με μεζέδες που εμπνέονται από την Κρήτη, αλλά δε σταματούν εκεί. Σκέψου τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, πατάτες τηγανητές με ξηρό ανθότυρο, «περίεργη» μελιτζανοσαλάτα, απάκι, κρητικό ντάκο, μαριναρισμένες πανσετούλες και άλλα πολλά και νόστιμα. Με κρασάκια ή ρακές, υπολογίζουμε περί τα 12€ κατ΄άτομο.

Σχίνος 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 2768

Μας συστήνεται ως Σχίνος Bistrot, και είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μεζεδοπωλεία των δυτικών προαστίων. Τα πειραγμένα του μεζεδάκια αντλούν την έμπνευσή τους από την κουζίνα και τα υλικά της Χίου, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως το καπνιστό σκουμπρί με κρέμα φασολάδας και τουρσί από κρεμμύδι, τριλογία ταραμά με κρακεράκια γλυκοπατάτας, τα λινγκουίνι με γαρίδες, το ψητό καλαμάρι με wakame και ταραμά με μελάνι σουπιάς, τα φαλάφελ με γκουακαμόλε και κρέμα από ταχίνι, και το Μαστέλο Χίου με σιρόπι μαστίχας και σκόνη μαυροκούκι. Συνοδεύουμε με εκλεκτά αποστάγματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και πληρώνουμε περί τα 20€ το άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours