Πως ξεχωρίζεις το φρέσκο σούσι

Του σούσι είναι ένα πολύ δημοφιλές γεύμα ανά τον κόσμο, το οποίο έρχεται από την μακρινή Ιαπωνία και είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και τώρα για το καλοκαίρι πολύ δροσερό.

Όμως αν το σούσι δεν είναι καλής ποιότητας εκτός από χάλια γεύση, μπορεί να σας ενοχλήσει και στο στομάχι. Τώρα θα αναρωτιέστε πως μπορείτε να δείτε αν είναι καλό το σούσι που σας σέρβιραν. Και όμως υπάρχει τρόπος και για αυτό.

Αν συνηθίσετε να κοιτάται τα παρακάτω χαρακτηριστικά κάθε φόρα που πάτε για σούσι, τότε σίγουρα θα μάθετε να ξεχωρίζετε το φρέσκο και να το προτιμάτε.

Η μυρωδιά

Το μπαγιάτικο ψάρι μυρίζει πάρα πολύ άσχημα και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αν λοιπόν το σούσι έχει παράξενη μυρωδιά, τότε είναι για πέταμα.

Η εμφάνιση

Όταν το ψάρι και τα θαλασσινά είναι φρέσκα, τότε το χρώμα τους είναι πολύ ζωντανό και η όψη τους λαμπερή, αν πάλι το σούσι σας έχει κάπως θολά κομμάτια, τότε δεν είναι φρέσκο. Δυστυχώς, πολλά εστιατόρια έχουν την τακτική να ψεκάζουν τα ψάρια με μονοξείδιο του άνθρακα για να φαίνονται φρέσκα. Σε αυτήν την περίπτωση μόνο η οσμή θα σας δείξει αν είναι πραγματικά φρέσκα.

Η υφή

Κάθε φορά που ακουμπάτε ένα φρέσκο ψάρι, είτε με τα ξυλάκια, είτε με τα μαχαιροπίρουνα, πρέπει αυτό να επανέρχεται αμέσως στην αρχική του μορφή. Αν το ακουμπήσετε και δείτε ότι τα σημάδια από τα ξυλάκια παραμένουν, τότε το σούσι σας είναι μπαγιάτικο.

Η ημέρα

Πολλοί ειδικοί στο σούσι συστήνουν στους καταναλωτές να το αποφεύγουν τις Κυριακές, γιατί τα περισσότερα εστιατόρια δεν μπορούν να προμηθευτούν τα ψάρι της ημέρας, μιας και οι αγορές είναι κλειστές.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours