Γαστριμαργικές εκπλήξεις σε έρημες γειτονιές, θιβετιανά street food και μπάτζετ ολόφρεσκα θαλασσινά.

Όρεξη έχετε; Ελπίζουμε πως ναι, μιας και οι φετινές γευστικές αφίξεις στην πόλη ήταν τόσες που θα χρειαστείτε… ατζέντα για να τις γυρίσετε όλες.

Προς το παρόν και μέχρι να τσεκάρουμε και τις λοιπές, σημειώστε τις παρακάτω.

Park Bench
Πραμάντων 10, Κουκάκι, τηλ: 2121065303

Και πάνω που λέγαμε τι άλλο πια να ανοίξει στο Κουκάκι, τσούπ! Μια νόστιμη και δημιουργική άφιξη προσγειώνεται στην πλατεία Ελπίδας. Το Park Bench είναι μια συμπαθέστατη gastro pub με μίνιμαλ διακόσμηση, ιδανική για απογευματινό ποτάκι, αλλά και πρωτότυπη mix and match κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει κροκέτες τραχανά με χταπόδι και κρέμα φέτας, γαρίδες με ταραμά, μοσχάρι με μανιτάρια και πατάτες baby, καρπάτσιο λαυράκι με ντρέσινγκ σόγιας, φαλάφελ με τορτίγιες, συκώτι μοσχαρίσιο με παντζάρι, σάλτσα σύκου και σκορδόψωμο και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές σε sushi. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

ΦΙΤΑ
Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΙΤΑ Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος

Στην κενή περιοχή που παλαιότερα λέγαμε Δουργούτι, κρυμμένο πίσω από τις προπολεμικές κατοικίες των Αρμενίων, ένα νέο γαστριμαργικό σποτ σπάει την ηρεμία. Σε έναν απροσποίητα μίνιμαλ και λιτό χώρο, το μενού δημιουργείται κάθε πρωί με βάση το τι βρίσκουν στην αγορά και αγαπά το κρέας και το ψάρι, δίνοντας έμφαση στο δεύτερο. Ψητές σαρδέλες με μελιτζανοσαλάτα και αλμύρα τουρσί, χταποδάκι με πλιγούρι, ελληνική σαλάτα με ξινοτύρι από την Κίμωλο, κολιός παστωμένος με μελιτζανοσαλάτα, αλλά και βιολογικά κρητικά λουκάνικα και κατσίκι με πατάτες είναι μερικοί από τους συνδυασμούς που βρίσκουμε εδώ- χωρίς να ξέρουμε αν θα ξαναπετύχουμε. Ο λογαριασμός στα 30€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Παπαλίνα
Πραμάντων 20, Κουκάκι, τηλ: 2109246733

Μοσχοβολά Ιώδιο, θυμίζει συνοικιακή ψαροταβέρνα και δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην παπαλίνα ήτοι την ολόφρεσκη σαρδέλα που παστώνεται. Οι ιδιοκτήτες φέρνουν τα θαλασσινά που σερβίρουν απευθείας από τη Μυτιλήνη κι εμείς τα απολαμβάνουμε στα πολύχρωμα τραπεζάκια σε οικείο περιβάλλον και καλές τιμές. Το μενού περιλαμβάνει νοστιμιές όπως μπιφτεκάκια θαλασσινών, ντοματοκεφτέδες, ρολάκια σολομού καπνιστού με λεμόνι, λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι, «φρούτα» της θάλασσας όπως μύδια, στρείδια, κυδώνια και αχοιβάδες, φιλέτο ρέγγας, ψητές γαρίδες, μύδια σαγανάκι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα και φυσικά παπαλίνα. Συνοδεύουμε με ουζάκι ή τσίπουρο και πληρώνουμε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Chilangos
Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 21 0653 6293

Η νέα taqueria – tequileria του Χολαργού φέρνει μεξικάνικο αέρα στην περιοχή και μας υποδέχεται στο όμορφα διακοσμημένο με street art εσωτερικό του, για να απολαύσουμε σαλάτα με κινόα και αβοκάντο, βήγκαν tacos, buritto με μοσχάρι ή κοτόπουλο, νάτσος με τσένταρ και sour cream και ένα σωρό ακόμα πικάντικες γεύσεις. Οι μαργαρίτες του είναι φυσικά πανταχού παρούσες, ενώ η μπάρα βγάζει και άλλα κοκτέιλ από τα οποία ξεχωρίζουν οι εξωτικές παραλλαγές της Pina Colada. Για φουλ έξτρα γεύμα, αλκοόλ περιλαμβανομένου, υπολογίστε περί τα 17-20€ το άτομο.

Chomolungma
Πλατεία Καρύτση 10, τηλ: 6936063368

Κάτι μυρίζει στην πλατεία Καρύτση και μυρίζει όμορφα. Νέα street άφιξη στον χάρτη της πόλης, αλλά σταθείτε, όχι από εκεί που πιθανώς να περιμένατε, αλλά από το… Θιβέτ, το Chomolungma είναι μια σταλιά μαγαζάκι με θιβετιανές λιχουδιές και βιοδιασπώμενα υλικά. Μοσχάρι με chutney γλυκού τσίλι, χοιρινό με chutney μάνγκο, τηγανισμένες μπουκιές τυριών τυλιγμένες με λαχανικά και Sha Phaley ήτοι ψωμάκι στο τηγάνι, γεμιστό με μοσχάρι και λαχανικά συνοδευόμενο από σαλάτα tangtse είναι μερικά από τα μυρωδάτα, εξωτικά και πεντανόστιμα καλούδια που δοκιμάζουμε εδώ. Οι τιμές των πιάτων δεν ξεπερνούν τα 5-6€.

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours