Από την Καλλιθέα μέχρι την Κηφισιά και από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την Ηλιούπολη τραπεζάκια στην αυλή γεμίζουν με λαχταριστά σουβλακογεύματα κι εμείς ενδίδουμε στην πιο δροσερή σουβλακοκατανάλωση του καλοκαιριού.

Ένα από όλα παρακαλώ.

Το σουβλάκι της Χαροκόπου
Χαροκόπου 46, Καλλιθέα, τηλ: 210 9596569

Στη μικρή αυλή ενός παλιού σπιτιού στην Καλλιθέα, το πηγάδι έχει μείνει στη θέση του και τα τραπεζάκια υποδέχονται μερακλίδικα σουβλάκια αλλά και ψητά της ώρας σε ποικιλία που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Δεκαετίες στο τύλιγμα, το ξακουστό σουβλάκι της Χαροκόπου ψήνει καθημερινά τεράστια καλαμάκια, ωραία καρυκευμένα, και φτιάχνει ζουμερά τυλιχτά με γύρο, κεμπάπ, κοντοσούβλι, αλλά και μερίδες κοκορέτσι, φρυγαδέλι, γουρουνόπουλο, μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες, κλέφτικο, λουκάνικο και άλλα τέτοια ωραία. Συνοδεία ωραίας χωριάτικης και παγωμένης μπύρας, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10-12€/ άτομο.

Peppers
Χαρ. Τρικούπη 156, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0800 1040

Η δροσερή του αυλή είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαίρια ενώ η διακόσμηση και το μενού δίνουν χαρακτήρα μοντέρνου ψητοπωλείου, με αρκετές ενδιαφέρουσες προσθήκες πλην των κλασσικών. Εδώ θα δοκιμάσετε καλαμάκια κοτόπουλο, χοιρινό, αλλά και μοσχαρίσιο καλαμάκι γάλακτος, κεμπάπ με τυρί κρέμα, κασερλί κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και σουτζούκι πολίτικο, τα οποία φυσικά μπαίνουν και σε τυλιχτά. Οι μερίδες είναι μικρές, όμως η ποιότητα και η γεύση τους αποζημιώνει. Στα ορεκτικά θα βρείτε μεταξύ άλλων φέτα παναρισμένη με μέλι, μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, αυγά τηγανιτά με παστουρμά ή σουτζούκι και χειροποίητο παστουρμαλί. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο με μπύρα.

Σουβλακούπολη
Εθ. Αντιστάσεως 121, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0251 2180

Το μοντέρνο σουβλταζίδικιο της Νέας Φιλαδέλφειας βγάζει τραπεζάκια έξω στην άτυπη αυλή του και σερβίρει γενναίες μερίδες, σε μεγάλη ποικιλία για κάθε σουβλακοφάγο που σέβεται τον εαυτό του και το στομάχι του. Ο γενναίος γύρος χοιρινός Μακεδονίας σε πίτα Σουβλακούπολη είναι το χιτ του καταλόγου και ακολουθούν, το πανσετάκι σε πίτα με παρμεζάνα και μπέικον, και το αφράτο κεμπάπ κοτόπουλο σε πίτα. Μερακλίδικη προσθήκη το κοτομπέικον για όσους δεν λογαριάζουν τίποτα, αλλά και το μέγα πολίτικο σε πίτα με κεμπάπ Philadelphia και πατάτες τηγανιτές. Στα ορεκτικά, οι πατάτες τηγανιτές σερβίρονται σε μεγάλη ποικιλία συνοδεία σως (φέτας, μπέικον, τσένταρ κ.α.), ενώ νοστιμότατες είναι και οι σαλάτες του. Ο λογαριασμός στα 10-12€/ άτομο με μπύρα.

Κάρβουνο & σχάρα
Ελαιών 39, Κηφισιά, τηλ: 21 0800 0688

Λευκά τραπεζάκια στον άνετο εξωτερικό του χώρο με το χαλικάκι, σταθερά υψηλή ποιότητα και γεύση και η σουβλακοζωή κυλά ωραία σε αυτό το μοντέρνο ψητοπωλείο στη Νέα Κηφισιά, το οποίο ψήνει και σερβίρει και τυλίγει πλην των κλασικών σουβλακίων κοτόπουλο/χοιρινό και καλαμάκι πρόβατο, καλαμάκι μοσχαρίσιο, κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και γιαουρτλού κεμπάπ σε πίτα. Το μπιφτέκι γαλοπούλας είναι πεντανόστιμο για όσους θέλουν κάτι πιο λάιτ, ενώ για τους ακόμη πιο μερακλήδες υπάρχει πανσετάκι και κοντοσούβλι χοιρινό/κοτόπουλο σε πίτα για ολοκληρωμένη απόλαυση. Κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και ωραίες πατάτες με σως ανοίγουν την όρεξη, ενώ η σαλάτα του Καίσαρα είναι εξαιρετική. Ο λογαριασμός στα 10-15€/ άτομο, με μπύρα.

Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, τηλ: 210 9950057

Σε έναν πολύχρωμο, μοντέρνο και φωτεινό χώρο με όμορφη αυλή, η Λότζα με μότο «το καλαμάκι σπίτι του» ψήνει λαχταριστά καλαμάκια, με την μυστική συνταγή του Αιγιώτη παππού της Λότζας τα οποία σερβίρει σε μερίδες ή τυλιχτά με αφράτη πιτούλα. Κοτόπουλο μπούτι ή στήθος, χοιρινός λαιμός, κεμπάπ σούβλας και μοσχαράκι κιλότο είναι όλα ένα κι ένα, ενώ εξίσου νόστιμο είναι το μοσχαρίσιο συκώτι σούβλας σε καλαμάκι, όπως επίσης και το τυλιχτό λαχματζούν ψημένο σε πέτρινο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι. Βγάζει και ωραιότατο κοτόπουλο, κοντοσούβλι και αρνάκι σούβλας για όσους θέλουν να ξεστρατίσουν, καθώς και λαχταριστές μερίδες, όπως το γιουνκέρ μπεγιερντί και το γιαουρτλού κεμπάπ. Ο λογαριασμός στα 12-15€/άτομο, με μπύρα.

Ν. Γ.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours