Υπάρχουν μερικά στέκια στην πόλη που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή, σε κατακτά η ενέργεια και τα vibes τους, σε χαλαρώνει η ατμόσφαιρά τους, σου φτιάχνει τη διάθεση η αισθητική τους.

Ένα από αυτά είναι και το «Blind spot» στο Χαλάνδρι που έφτιαξαν με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια τρεις φίλοι o Πάνος Σαγιάς, που έχει και το «Τhe Blind Dandies» το περιβόητο πια στην περιοχή –κι όχι μόνο- barber shop, o Γιάννης Χαρισιάδης και ο σεφ Χρήστος Τσουλφάς- για καφέ, brunch και ποτό μέσα στο εμπορικό κέντρο στην Αγίας Παρασκευής.

Όλα όμως ξεκίνησαν από το κουρείο, εξ ου και το μότο του μαγαζιού είναι «Serving brews & bites across barbershops since 2020». Εκεί άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι ωραίοι τύποι, που μετά από την περιποίηση ήθελαν να απολαύσουν τον καφέ τους ή να βρεθούν με φίλους, και κάπως έτσι τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν για αυτή τη μικρή κοινότητα ένα δικό της spot.

Έτσι γεννήθηκε το «Blind Spot» που άνοιξε στις 4 Μαΐου, αμέσως μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων και γρήγορα έγινε το μικρό μυστικό του Χαλανδρίου.

Εδώ το σκανδιναβικό μίνιμαλ έχει τον πρώτο λόγο στη διακόσμηση -στην οποία έχει συμβάλλει και η δημιουργική ματιά του Δημήτρη Πεπόνη- με το λευκό χρώμα, τα φυτά και τα ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχούν, ενώ δεν λείπουν και οι χαρακτηριστικές vintage πινελιές όπως για παράδειγμα το ψυγείο Izola στο οποίο έχουν ενσωματωθεί δύο βρύσες για να σερβίρουν μπύρα της Ζυθοποιίας Αναστασίου.

Στο ξέφωτο τώρα βγάζουν τραπεζάκια οπότε τελικά βρίσκετε ένα ήρεμο σημείο, που θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα ως γνήσιοι δανδήδες, και ταυτόχρονα να ανακαλύψετε μια πιο ήσυχη πλευρά της γειτονίας, που σφύζει από ζωή.

Η μέρα ξεκινάει με καφέ από εκλεκτά χαρμάνια, που προμηθεύονται από την γνωστή πια Area 51. Ο ένας έχει καταγωγή από τη Βραζιλία -είναι ευκολόπιοτος- ενώ ο άλλος έρχεται από την Ινδία και φημίζεται για το σοκολατένιο του άρωμα. Μαζί με τον καφέ δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ρολά κανέλας, σοκολάτας ή με άλλες γεμίσεις ανάλογα με την εποχή, που γίνονται ανάρπαστα, οπότε πρέπει να πάτε σχετικά νωρίς για να τα προλάβετε, αλλά και χειροποίητα cookies.

Επίσης θα βρείτε και μερικές προτάσεις για σάντουιτς που φτιάχνονται από υλικά πρώτης ποιότητας, όπως το λευκό bagel, που αγαπούν οι Νεοϋορκέζοι, με μαριναρισμένο σολωμό, γουακαμόλε, αγγούρι, φοινόκιο και κρέμα τυριού ή το vegeteraian bagel ολικής άλεσης, με πράσινη πιπεριά, κολοκυθάκι, μανιτάρια πορτομπέλο και χούμους κόκκινης πιπεριάς.

Το κομμάτι του φαγητού έχει αναλάβει ο Χρήστος Τσουλφάς -που έχει θητεύσει στο διάστερο «Jordnaer» της Κοπεγχάγης- θα τον δείτε επί τω έργω στην ανοιχτή κουζίνα, να φτιάχνει σχεδόν τα πάντα με τα χεράκια του, όπως, ας πούμε, το φύλλο για τις πίτες.

Σπεσιαλιτέ του το roast beef sandwich με κρέας μαγειρεμένο σε κενό αέρος, προζυμένιο ψωμί, παλαιωμένο τσένταρ, χειροποίητη γλυκιά μαγιονέζα και πίκλα αγγουριού, αλλά και η παραδοσιακή σπανακόπιτα και κοτόπιτα.

Ο μικρός κατάλογος περιλαμβάνει επίσης μια λαδένια πίτα από την Κίμωλο, που θα λέγαμε ότι είναι μια ελληνική εκδοχή της ιταλικής πίτσας, μια ιαπωνική σαλάτα με soba noodles και κοτόπουλο ή σολομό, αγγούρι, σέλερι, καρότο, east side σάλτσα και μυρωδικά, ενώ υπάρχει και μια φοβερή χορτοφαγική επιλογή, η Ιron Nun, που περιλαμβάνει σπανάκι, ρεβίθια, κουνουπίδι, ανθότυρο, ψίχα πορτοκαλιού και σάλτσα ταχίνι με μέλι.

Στην μπάρα θα βρείτε κοκτέιλ για όλες τις ώρες που έχει ετοιμάσει ο Αλέξανδρος Στρεπτσένκο από το «Odori».

Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, 21 1118 7135

 

Πηγή:bovary.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours