Το εστιατόριο Βασίλαινας μαγειρεύει για τους πωλητές της «Σχεδίας»

Μια κίνηση φροντίδας και αλληλεγγύης για ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Δεν έχει πολύ καιρό που γράψαμε για την πληθώρα γνωστών σεφ και εστιατορίων της Αθήνας που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν φαγητό στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19. Τώρα μια ακόμη εστιατορική πρωτοβουλία έρχεται να στείλει το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και φροντίδας για τον συνάνθρωπο: ο Βασίλαινας εδώ και μια εβδομάδα μαγειρεύει για τους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Στόχος του συγκεκριμένου περιοδικού ήταν πάντοτε η ομαλή επανένταξη των ανθρώπων που βιώνουν την φτώχεια και τον αποκλεισμό. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι που μπορούσαν προ κορονοϊού να σταθούν στα πόδια τους, βρέθηκαν, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, άνεργοι και αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βενιαμίν Δασκαλάκης με τους σεφ Μανώλη Γαρνέλη και Βασίλη Παπαδόπουλο αποφάσισαν να βοηθήσουν, κάνοντας αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Μαγειρεύουν λοιπόν στην κουζίνα του εστιατορίου της Σχεδίας, του «Σχεδία home» στην οδό Κολοκοτρώνη, και στην έδρα του Βασίλαινα στην οδό Βρασίδα και παρέχουν ένα γεύμα την ημέρα σε σαράντα πωλητές του περιοδικού, έχοντας σκοπό να συνεχίσουν για όσο διαρκέσει η περίοδος της καραντίνας.

vassilenas_shedia_4.jpg

Οι πρώτες παραδόσεις ήταν πασχαλιάτικες – η ενέργεια ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή, οπότε δεν έλειψαν η μαγειρίτσα και το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες. Όσπρια, λαδερά, ζυμαρικά, ψάρι, κότοπουλο, μοσχάρι και σαλάτες, ανάμεσά τους και η φημισμένη ταραμοσαλάτα του Βασίλαινα, και πολλά ακόμη φαγητά με σπιτικό χαρακτήρα, βγαίνουν για πρώτη φορά από το εστιατόριο. Με την πρακτική του take away (χάρη στην πολύτιμη συνεργασία της Interamerican) φτάνουν σε κάθε γωνιά της πόλης, από το Νέο Κόσμο, το Βύρωνα και το Παγκράτι, στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη, την Καλλιθέα και τον Πειραιά, κι από εκεί μέχρι το Μεταξουργείο, τον Κολωνό, τους Αμπελοκήπους, τον Άγιο Ελευθέριο, τη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει λέγοντας.

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours