Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

«Mono»

Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου προτείνει μια σειρά από μενού τριών πιάτων με ένα ποτήρι κρασί από 1 έως 7 μ.μ., εκτός σαββατοκύριακου. Με € 24 έχεις κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες, σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι και παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο σε καμένη μαρέγκα. Στα € 29 διαλέγεις ανάμεσα σε άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια ή χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χταπόδι τεμπούρα, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο ή μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού με μαύρο ρύζι και μπανόφι ή μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο.

«Simul gastronomic situ»

Δύο μενού προτείνει ο σεφ Νίκος Θωμάς, από 1 έως 6 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Στα € 30 έχουμε λάχανο σχάρας με κατσικίσιο γιαούρτι, φουντούκι, μήλο, ταλιατέλες με Bolognese άγριων μανιταριών, λαχανίδα, αβγοτάραχο και μπάρα σοκολάτας. Στα € 42 παντζαροσαλάτα με χαρούπι, κατσικίσιο τυρί με μαστίχα Χίου, καρύδια, σορμπέ μανταρίνι, καλαμάρι σχάρας με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλια, τσάτνεϊ από chorizo, γάλα καρύδας και κόλιαντρο, κροκέτα μοσχαρίσιας ουράς σε μπεσαμέλ \και κρέμα μελιτζάνας και μπανόφι.

«Βασίλαινας»

Δύο μενού διαφορετικής κατεύθυνσης σερβίρονται από 1 μέχρι 5 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Το ένα με € 25 περιλαμβάνει μεζέ-­καλωσόρισμα, πράσινη σαλάτα με ντοµατίνια, ρέβα, ραπανάκι και βινεγκρέτ λέμονγκρας, μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας με βασιλομανίταρα, νιόκι, καπνιστό κρεμμύδι και γλυκό ημέρας. Το άλλο, στα € 27, βουτάει στη θάλασσα με ταραμοσαλάτα «Bασίλαινας» και αραβικές πίτες, καλαμάρι σχάρας μαζί με σαλάτα με μαυρομάτικα, μους καπνιστής τσακώνικης μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και λουκάνικο Δράμας, λαβράκι σχάρας με σαλικόρνια, μαραθόριζα και κουνουπίδι σε βινεγκρέτ εστραγκόν και γλυκό ημέρας.

«Τηλέμαχος Athens»

Η έννοια του μεσημεριανού μενού εδώ είναι διευρυμένη, αφού το μενού των € 24 σερβίρεται Δευτέρα με Παρασκευή, από 1 μέχρι 8 μ.μ., και περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, μπιφτέκι από σιτεμένο βοδινό κρέας και γλυκό ημέρας. Το μενού των € 30 σερβίρεται επίσης καθημερινά, από τη 1 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, και περιλαμβάνει ταρτάρ και καρπάτσιο από premium μοσχαρίσιο φιλέτο Fassona Piemontese, σαλάτα με κρητικό παξιμάδι, κατίκι, φινόκιο, ντοµατίνια, ρόκα και ντρέσινγκ οξύμελου, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλυκό ημέρας.

 

του Δημήτρη Αντωνόπουλο

Πηγή:athinorama.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours