Κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό, ανάμεσα σε φυλλωσιές, με θέα σε γραφικούς πεζόδρομους, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα τραπεζάκια… για ποτάκια έξω λοιπόν.

της Ηρώς Κουνάδη

Αυτή είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις που οι επιβεβλημένοι από την πανδημία κανονισμοί δεν έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Ιούνιο μήνα, έτσι κι αλλιώς έξω θα καθόμασταν να πιούμε τα ποτάκια μας στα αγαπημένα μας μπαρ.

Dude 
Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 7130

Μικρό και τρισχαριτωμένο, το Dude απλώνει τα τελευταία χρόνια τα τραπεζάκια του και στον όμορφο πεζόδρομο της Καλαμιώτου, παίζει σούπερ μουσικές (που ναι, ακούγονται και έξω) και μας σερβίρει, εκτός από γενναιόδωρα ποτά στα 7€, και νόστιμα τσιμπολογήματα για να μην τα πιούμε ξεροσφύρι.

500 μίλια μακριά
Σαλαμίνος 43, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0341 3563

Βαθιά μεταξουργειώτικο, το 500 μίλια (σκέτο, για τους φίλους) βγάζει ξύλινα τραπεζάκια στον χαμηλοφωτισμένο πεζόδρομο της Σαλαμίνος, και μας κακομαθαίνει με σούπερ φτηνά ποτά (στα 5€) και εξίσου σούπερ μουσικές, που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ, με μια ελαφρά αδυναμία στους Βρετανούς εκπροσώπους της.

Φάμπρικα 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0341 1651

Αγνώριστη τη βρήκαμε τη γλυκύτατη αυλίτσα της με το που τελείωσε η καραντίνα, και την (ξανα)ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, φωτισμένη από ατμοσφαιρικά φαναράκια και στολισμένη με φερ φορζέ πολυθρόνες, μας σερβίρει καθαρά ποτά στα 6€ και νόστιμα τσιμπολογήματα ολημερίς κι ολονυχτίς.

Blue Bird  
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0324 9616

Στις παρυφές της Πλάκας, σε ένα πανέμορφο πεζοδρομάκι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αγνοούσε η πλειοψηφία των Αθηναίων, το Blue Bird απλώνει τραπεζάκια έξω από τις κατακόκκινες πόρτες του, και μας περιμένει για καφεδάκια από νωρίς και ποτά στα 6€ αργότερα. Αγαπά πολύ τις τζαζ και groovy μουσικές, έχει και ωραία τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος/η.

Μπελ Ρεϋ  
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 21 3032 6450

Για το δημοφιλέστερο μπαράκι της γειτονιάς του, μάλλον δε χρειάζεται να σου πούμε και πολλά. Τραπεζάκια έξω απέναντι από ένα πλατειάκι γεμάτο φυλλωσιές, πεντανόστιμα brunch και καφεδάκια από το πρωί και κοκτέιλ σαν το Lydian με μαστίχα, Campari και κουμ κουάτ αργότερα. Παίζει κι ωραίες indie μουσικές, έχει και το απλό ποτό στα 6€. Τι άλλο να ζητήσεις;

Luxus 
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ.: 21 3004 7353

Θα γράφαμε για τραπεζάκια έξω χωρίς τη Βαλτετσίου; Σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Αθήνας απλώνει τα (πάντα γεμάτα κόσμο) τραπεζάκια του το Luxus, που μας σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ από τον πολυσέλιδο κατάλογό του –τα οποία μάλιστα κάθε Τρίτη και Πέμπτη κοστίζουν μόλις 5€, όλη νύχτα.

Hippy3 
Σπύρου Μερκούρη 22Α, Παγκράτι, τηλ.: 21 0725 1154

Απόλυτα παγκρατιώτικο, μόνιμα κοσμοπλημμυρισμένο, ανεπιτήδευτα μποέμ, αυτό το γκρούβι μπαράκι ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει ωραίο καφέ στα τραπεζάκια που απλώνει στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, και συνεχίζει αργότερα με ποτά στα 6€, κουλ μουσικές, νόστιμα τσιμπολογήματα και signature κοκτέιλ.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours